O23 1B: HBS pakt koppositie, tweede overwinning Westlandia

Tegen het puntloze Houten greep HBS een mooie overwinning. Na de overwinning bleek HBS niet alleen drie punten te kunnen bijschrijven, maar viel ook de eerste plaats ten deel aan de mannen van trainer Ramon van Steekelenburg (foto). Westlandia ontdeed zich van knap van UNA.

Tekst: Roland van der Linden

Houten O23 – HBS O23 0-3 (0-1)

Op het spekgladde veld in Houten kon HBS moeilijk onder de druk van de thuisclub uitkomen. Door slordigheden in de opbouw creëerde Houten kansen, terwijl HBS niet verder kwam dan een afstandsschot. Totdat Oualid Bounou Manuel Francisco aanspeelde. Die haalde van een meter of twintig hard uit: 0-1. Ook daarna bleef Houten de kansen krijgen, maar kon doelman Christiaan Pit niet passeren. Ook na de thee veranderde het spelbeeld niet. Halverwege de tweede helft kreeg HBS meer grip op het duel. Dit resulteerde ook in de 0-2. Na een schitterende pass van Julian van den Raad, gaf Manuel Francisco een bal over de grond voor, die knap werd binnengewerkt door Stan van Dijk. Uiteindelijk werd het ook nog 0-3. Tyson Zarrinkelk ging op snelheid langs zijn tegenstander, maar werd neergehaald in de zestien. Koen Starrenburg schoot de toegekende penalty overtuigend binnen.

UNA O23 – Westlandia O23

In Veldhoven leverde Westlandia knap werk af. Het uitduel bij UNA werd in een 1-3 overwinning omgezet. Kaan Uguz was als eerste doeltreffend voor de Naaldwijkers. Na de gelijkmaker van UNA nam Westlandia het heft weer in handen. Peter Cedeno Sandoya en Stijn van Os waren scherp in de afwerking, waardoor de eindstand 1-3 werd.

Lees verder