Eerste klasse C: Wippolder blijft in streekderby baas over gastheer sv Den Hoorn

Bij de start van dit nieuwe seizoen direct een mooi affiche. Wippolder ging op bezoek bij sv Den Hoorn en zo kon de eerste derby van dit seizoen genoteerd worden. Door strengere regels vanuit de KNVB moesten de sfeercommissies van beide clubs creatief zijn. Zonder vuurwerk en rookbommen maar met spandoeken, toeters, trommels en een ingehuurde ambulance maakten zo’n 1200 aanwezigen toeschouwers er een mooie middag van.

Foto’s: Rob Römer

Al vroeg in de wedstrijd leek Wippolder het spel naar zich toe te willen trekken. Het was echter sv Den Hoorn dat in de begin fase een aantal keren gevaarlijk kon worden. In de eerste minuut hield Wippolder de adem in toen keeper Koen Buijze uit moest komen en al dan niet de bal tegen zijn arm kwam buiten het strafschopgebied. Vooral door slordige passing aan Wippolder-zijde konden de aanvallers van sv Den Hoorn een aantal keren oprukken.

Het eerste half uur vielen er kansen te noteren voor Paternot (sv Den Hoorn) en De Vree (Wippolder). De toeschouwers moesten tot vlak voor rust wachten op het eerste doelpunt. Jordy Krassenburg controleerde de bal op de achterlijn vlak voor het doel van sv Den Hoorn en leverde met buitenkant rechts een puntgave voorzet af. Quinten Hellemons stond goed opgesteld en schoot bij de tweede paal hard en onberispelijk binnen in de 41e minuut: 0-1.

Een prettig moment zo vlak voor rust en beide trainers kregen in de rust de mogelijkheid om het strijdplan aan te passen. Na rust golfde het spel over en weer, werd er een aantal scherpe duels gespeeld en viel met name de slordige passing op. sv Den Hoorn drong aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Wippolder dat in de 81e minuut de wedstrijd in het slot leek te gooien. Daley Uythof werd na een slalom onderuitgehaald en ging op twintig meter van het doel zelf achter de bal staan. De aanvoerder van de bezoekers schoot de vrije trap hard en hoog in, waardoor Wippolder op 0-2 kwam te staan.

Met nog tien minuten op de klok drong sv Den Hoorn verder aan en kwam na twee te zachte terugspeelballen gevaarlijk voor het doel. Ricardo van Heyst redde vlak voor het doel met gevaar voor eigen leven, maar in de 85e minuut kon de thuisploeg toch nog juichen. De rechtervleugelaanvaller kwam goed door en bij de tweede paal kon de bal ingegleden worden: 1-2. In blessuretijd dacht het thuispubliek nog een keer te kunnen opspringen. Na een voorzet werd er bij de tweede paal ingekopt, maar er was inmiddels buitenspel geconstateerd en kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter af. De derde helft werd wederom goed georganiseerd door sv Den Hoorn en beide clubs maakten er een gezellig avond van.

 

 

 

Lees verder