Eerste klasse C: RKDEO debuteert met overwinning op TAC’90

Het gepromoveerde RKDEO begon gehavend aan het duel met de Haagse tegenstander TAC’90. Tommy Simonis, Hozan Hussaini en Lando van Duijn waren geschorst en verder ontbraken ook de geblesseerde Irian Boeschoten en Youni de Bruin. TAC’90 gooide vorig seizoen hoge ogen in de zondag eerste klasse en mag het nu proberen tussen de zaterdagteams.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In de openingsfase ging het duel snel op en neer en de Nootdorpse debutant toonde weinig vrees en was regelmatig voor het doel van TAC’90 te vinden. In de tiende minuut leverde een overtreding op Olaf Kramer Aloisio Da Luz een gele kaart op. De vrije trap leverde niets op. Met negentien minuten op de klok ging een bal van Thomas Aangenendt via een TAC’90-speler en de kruising achter. Uit de hoekschop van Olaf Kramer kopte Daniël Prieto de 0-1 binnen.

Na bijna een half uur ging een inzet van TAC’90-speler Rafik el Ousrouti net naast. Even later werd aanvoerder Randall Rishendel Labordus in het strafschopgebied onderuitgehaald. Scheidsrechter Jesse Verduijn liet doorspelen. Voor beide doelen ontstond er gevaar in de laatste tien minuten van de eerste helft, maar de stand bleef 0-1.

In het eerste kwartier van de tweede helft was TAC’90 op zoek naar de gelijkmaker, maar had geen succes. Een vrije trap van Labordus in de vijftigste minuut werd opgeruimd door Jack Doorschodt. Kort daarna was een afstandsschot van Yasin Irzi te zacht en ging daarna een voorzet voorlangs. Doorschodt werkte ook nog een vrije trap van Labordus weg. De treffer viel aan de andere kant. Een bal van Izzy Rosini ging richting Fabian Pak, die de bal liet lopen. Sven van Noppen verschalkte vervolgens keeper Dion van Wijk met een lob: 0-2.

Na nog wat kleine kansen over en weer kwam TAC’90 in de slotfase nog terug in het duel. Na een botsing tussen Mert Dogrusoz en Tomas Prieto in het strafschopgebied kreeg de Haagse ploeg een penalty. Randall Labordus faalde niet vanaf elf meter: 1-2. In blessuretijd kwam TAC’90 nog met tien man te staan nadat Hafid Laari zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden.

 

Lees verder