Derde Divisie: TOGB vanaf penaltystip langs Groene Ster

TOGB heeft de uitbeurt in Heerlerheide met 1-2 in haar voordeel beslist. Youri de Winter (foto) zette vanaf elf meter TOGB op 0-1. Kort na de rust zette Tom Hajajji Groene Ster naast TOGB: 1-1. Nadat Youri de Winter vanaf elfmeter faalde om TOGB op 1-2 te zetten, was het Guus Steerneman die vanaf de strafschopstip vlak voor tijd de 1-2 eindstand op het scorebord wist te zetten. Het was de vierde zege op rij voor Jonathan Jonk en zijn selectie. TOGB keerde drie punten rijker terug uit Limburg en staat op doelsaldo op plek twee achter koploper Barendrecht.

Tekst: Ron Fruining

Het begin van het duel tussen Groene Ster en TOGB was in balans. Zonder dat één van beide teams domineerde speelde het duel zich af tussen beide zestienmeters. Het gat in de vijandige defensie werd niet gevonden, waardoor de 0-0 op het bord bleef staan. Dit kwam ook doordat de passing van beide teams niet in orde was in deze fase van de wedstrijd. Het eerste serieuze gevaar kwam wel van TOGB, dat Youri de Winter zijn doelpoging met het hoofd niet in het Limburgse doel zag verdwijnen.

Strafschop

Na een splijtende pass van Leroy Zwarteveld op Anthony Slierendrecht, werd de laatste door Groene Ster verdediger Ghijsen onderuitgehaald. Scheidsrechter Paarhuis toonde Ghijsen geel en kende TOGB een elfmeter toe. Youri de Winter ging achter de bal staan en zette TOGB op 0-1. Het was voor De Winter de vierde goal in evenveel duels.

Groene Ster gaf begin tweede helft gas. Het team van coach Reneerkens zag echter dat TOGB een doelman heeft die zich niet zomaar laat passeren. Zwarteveld was in de tweede minuut na rust scherp en keerde een schot uit de tweede lijn. Na iets meer dan tien minuten voetballen in de tweede helft had Zwarteveld geen antwoord op een inzet van Hajjaji. De middenvelder werd gelanceerd, stond buitenspel, maar zag zijn treffer toegekend worden: 1-1.

Buitenkans

Nadat Leroy Zwarteveld binnen de Groene Ster zestien was neergehaald, kende arbiter Paarhuis TOGB een tweede strafschop toe. Weer ging De Winter achter de bal staan. Nu was het echter Groene Ster-doelman Mark Voss, die als winnaar uit de strijd kwam. De inzet van De Winter werd door de TOGB-aanvaller te veel naar het midden gestuurd, waardoor Voss de bal uit zijn doel kon ranselen. Toch zou er nog een strafschop worden benut deze middag.

Fit

Met nog een kwartier te gaan, leek de energie bij de thuisploeg, die doordeweeks voor de beker had gespeeld, op. TOGB dicteerde, vond de vrije man en ging opzoek naar een treffer. Het leek er echter op dat de groenwitten geen treffer meer gingen incasseren tot vlak voor tijd.

Nadat er door de thuisploeg hands werd gemaakt in de eigen zestien, legde scheidsrechter Paarhuis de bal voor de derde maal op de stip. Nu was het invaller Guus Steerneman, die de elfmeter mocht nemen. Steerneman liet doelman Voss kansloos en zette TOGB op 1-2. Na de treffer was TOGB via Leroy Zwarteveld dicht bij een derde treffer. De pegel van Zwarteveld trof echter de paal, waardoor TOGB door twee benutte strafschoppen voor de vierde maal op rij zegevierde.

Jonk

Op de vraag aan trainer Jonk of hij tevreden was met de vierde zege op rij, grapte hij ,,Het begint ergens op te lijken!” Jonk: ,,We speelden vandaag niet onze beste wedstrijd. Verdedigend geven we niet veel weg, maar slaagden we er ook niet echt in heel veel kansen af te dwingen. In de verdediging dekten we soms iets te ruim. Hierdoor kon hun gevaarlijkste buitenspeler op individuele snelheid op avontuur gaan, maar was er altijd rugdekking vanuit onze restverdediging. Aan de bal waren we in het begin niet nauwkeurig genoeg. Dit was van beide kanten zo, waardoor er niet echt gevaar was in beide zestienmeters. De passing was aan het einde van de wedstrijd, zeker in het laatste kwartier, van onze kant beter en dan zie je dat wij dominanter zijn. De drie strafschoppen die wij kregen, waren allemaal terecht. We benutten er twee, waarbij de tweede pingel van Youri net te veel naar het midden getrapt werd, waardoor de keeper een kans had en hem kon keren. Ondanks dat we nu vier keer hebben gewonnen en we tweede staan, kijk ik toch vooral naar beneden. We willen zo snel als mogelijk een gat slaan met het rechterrijtje. Natuurlijk helpt deze serie van overwinningen en hopen we dat de reeks nog lang voortduurt, maar het seizoen is pas zes wedstrijden onderweg. In deze competitie zijn heel veel teams aan elkaar gewaagd en kan iedereen van iedereen winnen. Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd en focussen ons nu op zaterdag, wanneer TEC op ons eigen sportpark de volgende tegenstander is.”

Lees verder