TOTO KNVB-beker: John Blok: ,,Deze loting is prima, maar Hercules is lastige tegenstander”

Scheveningen plaatste zich voor de eerste ronde van de grote TOTO KNVB-beker, waarin – behoudens Feyenoord, Ajax, PSV en FC Twente – nu ook de betaald voetbalclubs instromen. Afgelopen zaterdag tijdens het programma van ESPN werd de loting verricht en Scheveningen kwam uit de koker thuis tegen de Utrechtse Derde Divisionist Hercules. Haaglanden Voetbal vroeg Scheveningen-trainer John Blok (foto) naar een eerste reactie.

Tekst: Ton Beije

Blok: ,,Fijn dat we thuis spelen, maar wel een lastige tegenstander. Je wint niet zomaar met 1-5 bij onze competitiegenoot ACV. Aan de andere kant had de loting ook veel rotter uit kunnen pakken.” Kent Blok Hercules een beetje? ,,Zeker. Slechts een paar maanden geleden maakten ze veel indruk in de nacompetitie tegen IJsselmeervogels. Hercules heeft niet alleen ieder seizoen een goede ploeg, maar levert ook vaak spelers af in de Tweede Divisie.”

Kans groter

Met het loten – thuis – tegen een amateurclub, is de kan om door te gaan in de beker wellicht groter en dat is financieel gezien niet onaantrekkelijk of had Blok liever een aansprekende betaald voetbalclubs als tegenstander gehad? Blok: ,,De kans dat we doorkomen tegen een amateurclub is natuurlijk groter. Nog een ronde doorkomen zou niet alleen voor ons mooi zijn, maar zeker ook voor de vereniging. Deze loting is dus prima.”

Doorkomen naar de tweede ronde vergroot immers ook de kans om alsnog tegen een BVO uit te mogen komen. In deze eerste ronde speelt een amateurclub altijd de thuiswedstrijd, dat is in de tweede ronde niet meer het geval.

Lees verder