‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Het eerste complete competitieweekend (de divisieclubs waren al eerder gestart) zit erop. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Jong Sparta-Scheveningen

Scheveningen pakte knap de tweede winst op rij. Nu werd Jong Sparta geklopt. Voor Lex Immers was het een mindere wedstrijd. Hij viel in, maar werd in de blessuretijd met rood van het veld gezonden. Opmerkelijk was ook weer de prima rol van Sven van der Maaten in het Scheveningse doel. Hij stopte zelfs een strafschop.

HBS-DSO

DSO pakte ten koste van HBS de eerste winst. Voor HBS is het deze week alle hens aan dek. Het moet anders na de derde nederlaag op rij, driemaal in een streekderby (Westlandia, FC ’s-Gravenzande en DSO). Werk aan de winkel voor de technische staf. Jedsel Markes van HBS kan een uitsluiting tegemoet zien, hij kreeg de rode kaart voorgehouden.

Die Haghe-LFC

Die Haghe startte met een punt. Het kwam twee keer goed terug na een achterstand. De ploeg van Marcel Koning had er wel twee strafschoppen voor nodig. De laatste gelijkmaker viel pas in de 97e minuut. Tegenstander LFC was het duidelijk met de scheidsrechter niet eens.

Forum Sport-SV Nootdorp

Bij Forum Sport was er de rentree van Haitam el Marid, die maanden absent was vanwege een blessure. Hij was terug tegen sv Nootdorp en scoorde gelijk tweemaal. Trainer Bas Steffens zal er zeker niet ongelukkig mee zijn.

Vitesse Delft-Verburch

Vitesse Delft pakte – niet op het hoofdveld, maar op het kunstgrasveld – de volle buit tegen promovendus Verburch. Vitesse Delft speelde in jubileumshirts. De club vierde onlangs haar negentig jarig bestaan.

Oliveo-SC Monster

Oliveo klopt met ruime cijfers het gepromoveerde sc Monster. De derde treffer van de ploeg uit Pijnacker was een bijzondere. Bob Ruigrok zag zijn inzet over de doelman bij de tweede paal binnenvallen (zie video).

HVC’10-OVV

HVC’10 deed goede zaken, het won met 5-1. Maar in de basis was geen plaats ingeruimd voor Michael van den Bos. Hij arriveerde te laat op het verzamelpunt, omdat zijn dochtertje moest afzwemmen. Trainer John de Ronde gunde hem in het verloop van het duel nog wel minuten als invaller.

Gestaakte duels

Het competitievoetbal is weer begonnen. Helaas haalden diverse duels het einde niet. In de 2e klasse C bij de vrouwen tussen Forum Sport en SEP werd er voortijdig afgeblazen. Bij Forum Sport liepen de irritaties op omdat de ploeg het gevoel had, dat bij elke aanval werd gevlagd en arbiter Lamers steeds zijn fluit hanteerde. Na een gele en rode kaart voor trainer Marco Sloos vond de arbiter het welletjes en staakte het duel in de rust.

Bij de jeugd Onder 23 haalde in de 4e divisie I de ontmoeting tussen Scheveningen O23 en Laakkwartier O23 het einde niet. In de 38e minuut werd het duel bij een 0-0 stand gestaakt.

In Rotterdam werd de wedstrijd tussen De Egelantier Boys en BZC/Zuiderpark gestaakt in de tweede helft bij een 0-2 stand. De scheidsrechter was na een rode kaart voor Egelantier Boys en een eerdere staking het gezeur op zijn leiding zat. Daarop besloot hij de wedstrijd definitief te staken.

 

 

Lees verder