Zaalvoetbal: Grillig zvv Den Haag geeft niet thuis tegen gretige promovendus Hovocubo

Arbitrale dwalingen en curieuze beslissingen hebben een juist scoreverloop van een verder sportieve wedstrijd tussen HOVOCUBO en zvv Den Haag beïnvloed.

Tekst: Ulis van Maanen

De wedstrijd was al een stief kwartiertje oud en de thuisploeg stond al met 4-0 voor! Via Priscilla Mesker en Samia Kaaouane deed ZVV Den Haag eindelijk wat terug: 4-2.  Den Haag liet legio kansen onbenut om dichterbij te komen. Maar niet veel later pal voor rust scoorde Hovocubo weer, tweemaal zelfs, 6-2 en dit was tevens de ruststand.

Gretiger

In de tweede helft kwam een veel gretiger zvv Den Haag binnen de lijnen. En toch kwam Hovocubo weer tot scoren: 7-2. zvv Den Haag-captain Priscilla de Vos liet de 7-3 aantekenen. Frustratie alom bij de residentiële ploeg door discutabele beslissingen en arbitrale dwalingen. Protesten werden niet getolereerd en er werd tweemaal geel (speelsters zvv Den Haag) en eenmaal rood gegeven aan een staflid.

Complimenten

Complimenten aan onze rookie Shania de Vlieger. De tiener maakte haar eredivisiedebuut in het team van zvv Den Haag. Vanwege de afwezigheid van eerste keepster Lisa Franken moest de Spijkse in Haagse dienst aan de bak. En dat deed zij zeer verdienstelijk en met veel bravoure haalde zij de nodige ballen uit haar doel. Maar ook zij kon niet voorkomen dat promovendus Hovocubo onder leiding van futsalfenomeen Bouchra Moudou kon uitlopen naar een geflatteerde 9-3 overwinning.

Komende tegenstander voor de beker is…..Hovocubo!

Lees verder