Zaalvoetbal: FC Westland wint ook slechte wedstrijd

De zaalvoetballers van FC Westland wonnen de derde derby dit seizoen. In eigen sporthal Hoge Veld werd er na de 3-3 ruststand, wederom op basis van een sterk begin in de tweede helft met 6-5 gewonnen van HBSS.

Tekst: Peter Botman           |       Foto’s: Alex Pronk

HBSS, nieuwkomer in de eerste divisie, is geen onbekende voor de ploeg van coach James Dhanai. Toch liet FC Westland zich verrassen in de beginfase. De ploeg uit Schiedam was veel feller dan FC Westland. De slijtageslag vorige week tegen zvv Den Haag zorgde voor vele kleine pijntjes en dus een te slap begin met veel kansen voor de bezoekers. Zij namen dan ook tweemaal de voorsprong, waar FC Westland daarna de stand wel omdraaide en voor rust verzuimde de 4-2 te scoren. In de tegenaanval zorgde een eigen doelpunt voor de 3-3 gelijke stand halverwege.

Snel na de hervatting wist HBSS wederom op voorsprong te komen. Een goede fase van FC Westland draaide het scoreverloop en gaf de thuisploeg met 6-4 een gaatje. De resterende dertien minuten zuivere speeltijd die volgden, was het slecht aan FC Westland-zijde. Veel foute passes en verkeerde keuzes zorgden ervoor, dat de score niet verder opliep. Drie minuten voor tijd wist HBSS de aansluitingstreffer te scoren. Het werden nog drie spannende minuten voor het ruim opgekomen publiek, maar de weer goed presterende keeper Barry Botman hield verder zijn doel schoon. Deze 6-5 zege zorgde ervoor dat FC Westland met 9 uit 3 gedeeld koploper is in de eerste divisie. Voor FC Westland scoorden de teruggekeerde Aimane el Karicha, Annouar Attal Haoui en Hamza Boukhari (allen tweemaal).

Vrijdag 20 oktober speelt FC Westland de volgende thuiswedstrijd, om 21.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen Futsal Rotterdam in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.

Lees verder