Zaalvoetbaloverzicht: zvv Den Haag gelijk tegen Be’79/2, Multicult onderuit tegen Stompwijk’92

Met gemengde resultaten werd er gekeken naar de wedstrijden van afgelopen week, met diepte punt vanuit de kamp van Stanga. De ploeg kwam niet opdagen, terwijl iedereen stond te wachten, behalve tegenstander Deltasport, die was wel ingelicht. Multicult redde het niet tegen Stompwijk’92.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie A

Be’79 2 – zvv Den Haag

In Sporthal Ruiven (Berkel-Enschot) speelden, onder leiding van het scheidsrechtersduo Ramzi Benali en Mohamed Bennacer, zvv Den Haag, na een ruststand van 1-1, met 4-4 gelijk tegen het reserveteam van Be’79. Namens zvv Den Haag scoorde Brahim Kanoumi in de tiende minuut het openingsdoelpunt. In het tweede deel van de wedstrijd was Nawfal Boutkabout de grote man voor zvv Den Haag, want hij scoorde driemaal.

FC Westland – HBSS

In sporthal Hoge Veld zagen ruim 250 toeschouwers een zeer spannende wedstrijd tussen FC Westland en de Schiedamse HBSS. Ondanks dat FC Westland met veel niet fitte spelers te maken had en daardoor ook niet goed speelde, wonnen de Westlanders in Den Haag nipt met 6–5. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Topklasse B

Stompwijk’92 – Tutor

Ondanks dat Stompwijk’92 in de eerste helft Tutor onder druk zette, hadden de Delftse studenten toch de controle. Eigenlijk uit het niets opende Kenji Flores het openingsdoelpunt voor de bezoekers. In de tweede helft werd het veldoverzicht van Stompwijk’92 wel duidelijk in de cijfers en kwam het tot een winst van 3–1. Een kwartier voor tijd maakte Kenji Flores (Tutor) een eigen doelpunt en daarna volgden in snel tempo nog doelpunten van Dick van der Salm en Lars van Santen.

ASW – Multicult

In sporthal Dreef (Waddinxveen) verloor Multicult voor het eerst dit seizoen. De ploeg van de nieuwe aanvoerder Arda Hoşgül begon goed en scherp aan het duel, waarin ASW niets te vertellen had. Ondanks veel kansen van Multicult raakten de jonge spelers van Multicult in het fysieke gedeelte toch wel in de problemen. Efe Biyik maakte in de vijftiende minuut nog wel het openingsdoelpunt voor de Haagse ploeg, maar ASW reageerde snel met de gelijkmaker en de 2–1 voorsprong. Enkele seconden na de aftrap van de 2–1 stuurde aanvoerder Arda Hoşgül zijn medespeler Efe Biyik in een één op één situatie met de ASW-doelman, waaruit de 2-2 volgde.

Ondanks de 2-2 ging Multicult met een dubbelgevoel de rust in. Multicult kwam gemotiveerd in het veld voor de tweede heft en zag wederom Efe Biyik (zijn derde) doelpunt maken: 3-2. Door persoonlijke fouten ging het toch nog fout voor Multicult. ASW profiteerde goed en won uiteindelijk met 5–3. De spelers van Multicult gingen toch met een opgeheven hoofd het veld af. Aanvoerder Arda Hoşgül reageerde naar Haaglanden Voetbal: ,,We hebben wel verloren, maar hebben wel dingen geleerd voor de volgende wedstrijd.”

LFC – FC Westland 2

Voor FC Westland en LFC was het bijna een reünie van de spelers en coaches. Bij LFC was onder meer Naim el Yousfi (ooit in de staf van FC Westland en zvv Den Haag) de coach.  Scheidsrechter John Duiker zag in sporthal Hoge Veld FC Westland 2 winnen van het Leidse LFC (voorheen FC Boshuizen). Na een ruststand van 1-0 werd het 5-2. In de eerste helft wist James Dhanai (foto) zijn medespeler Yassine Souna schitterend te bereiken, die LFC-doelman Oemar Nazir voor de eerste maal passeerde: 1–0. Al vroeg in de tweede helft verdubbelde Mohamed Maatoug de score namens FC Westland 2. LFC kwam nog terug via een strafschop van ex-FC Westland-speler Hakim Habibi: 2–1. Na de strafschop vergrootten de reserves van FC Westland de voorsprong via Denylson Voorn, Redouan el Margi en Yassine Souna naar 5–1. In de laatste minuten van de wedstrijd had LFC-speler Youssef Ait el Houssi het laatse woord: 5–2

Stanga – Deltasport

Ondanks dat scheidsrechter Nino Guergouri, secretaris Omperkash Ganner, begeleider Mukesh Bhondoekhan en Alex Pronk namens Haaglanden Voetbal aanwezig waren, verschenen beide teams niet. Gezien de geschiedenis van Stanga de afgelopen weken, bleek Stanga alleen Deltasport te hebben geïnformeerd, dat het niet kon spelen vanwege het niet beschikbaar hebben van voldoende spelers.

Eredivisie vrouwen    

Hovocubo – zvv Den Haag

De ploeg van het coachduo René Havermans (HTC) en Jeffrey Brand (ATC) kreeg qua dik klop van de vrouwen van Hovocubo, dat nog geen punt had in deze competitie, met 9-3. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Voor de hoogste klassen staan aankomende twee weken bekerwedstrijden gepland, waarin FC Westland niet zal optreden, omdat FC Westland voor de tussenronde is vrijgeloot. zvv Den Haag mag op vrijdag 6 oktober in de Middelburgse sporthal De Kruitmolen tegen de plaatselijk zaalvoetbalclubs spelen. Clubs in de Topklasse spelen gewoon hun derde competitiewedstrijd van dit seizoen.

Lees verder