Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Quick Boys heeft de samenwerking met Jordi Blom per direct beëindigd. Dat maakte de club maandag via haar officiële kanalen bekend. Blom meldde zich afgelopen zomer bij de Tweede Divisionist waar hij uiteindelijk maar zes minuten voor de hoofmacht uit zou komen. De 21-jarige buitenspeler viel twee keer in, tegen De Treffers en de Koninklijke HFC. Blom speelde een jaar bij de jeugdopleiding van Ajax en kwam via WV-HEDW bij FC Volendam in het betaalde voetbal terecht. Hij maakte zijn debuut voor ‘het andere Oranje’ in september 2021 in de Keuken Kampioen Divisie in het treffen tegen VVV. Quick Boys zou de vervolgstap in zijn voetballoopbaan moeten worden, maar dat liep dus anders af. Het lijkt dat Blom in Katwijk de dupe is geworden van de sterke prestaties van de tot nu toe in dit seizoen uitblinkende buitenspelers Sem van Duijn en Ravelino Junte.

Afgelopen maandag is bij Kozakken Boys begonnen met het verwijderen van het oude hoofdveld. Volgens planning moet de wedstrijd tegen FC Lisse op 7 oktober de ‘openingswedstrijd’ van het nieuwe kunstgrasveld worden. Het oude veld werd door de KNVB de vrijdag voor de competitiestart volledig afgekeurd. Oorzaak van het afkeuren waren de problemen met de naden en het daarmee samenhangende loslaten van de grasmat, hetgeen een grote kans op blessures met zich meebracht. Ook liet het veld op steeds meer plekken los. De gemeente Altena, thuishaven van Kozakken Boys, heeft de club financiële steun toegezegd bij het realiseren van het nieuwe kunstgrashoofdveld.

Lees verder