Delftse Beloftencompetitie, Poule A: Ruime overwinningen voor FC Zoetermeer en DHL

In de eerste ronde van de Delftse Beloftencompetitie kon DHL pas na de thee loskomen van SEP, maar liep wel weg naar een ruime zege. sv Nootdorp en OLIVEO kwamen een gelijkspel overeen. FC Zoetermeer was de betere ploeg in het duel met DHC.

Tekst: Roland van der Linden

DHL – SEP          

DHL boekte een mooie overwinning op SEP. De bezoekers hadden tot aan de rust een 0-1 voorsprong. DHL had een overwicht, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied van SEP. In de tweede helft lukte dit wel en werd er volop gescoord. Koen Vermeulen (3x), Nick Verhaar en Ivo Hendriks bezorgden trainer Rob Warmenhoven een 5-1 zege.

sv Nootdorp – OLIVEO

sv Nootdorp begon de wedstrijd met veel balbezit en goed positiespel. Bij de eerste de beste counter scoorde Julian Stolk namens OLIVEO de 0-1. sv Nootdorp kwam op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Ian Jansen was spits Mitchell Abdoel (foto) doeltreffend. OLIVEO kwam op slag van rust weer op voorsprong. Noah Brouwer profiteerde van balverlies bij de thuisploeg. Koen van der Gaag was na de hervatting verantwoordelijk voor de 2-2, maar daarna was het opnieuw OLIVEO dat de leiding greep door een doelpunt van Twan van Koppen. In de laatste tien minuten maakte Joep van Wijk na goede aanval over rechts de 3-3. De bal werd met de buitenkant van de wreef fraai in de verre bovenhoek geplaatst.

DHC – FC Zoetermeer 

FC Zoetermeer domineerde heel de wedstrijd en kwam eigenlijk niet in gevaar. Door een goede goal van Jonas van den Hemel kwam FC Zoetermeer al na negen minuten spelen op 0-1. DHC probeerde door de lange bal wel wat kansen te creëren, maar kon niet echt gevaarlijk te worden. En paar minuten voor de rust maakte Björn Heijst de 0-2. In de tweede helft helftzelfde spelbeeld. De bezoekers waren veel aan de bal en dit leverde treffers op van Björn Heijst en Romar Schut. DHC kon de eer nog redden. Uit een strafschop maakte Jordan Leite Lopes de 1-4.

(Verslag en foto’s van Poule B volgen in de loop van deze ochtend)

Lees verder