Delftse Beloftencompetitie, Poule B: Uitoverwinningen voor RKDEO en Wippolder

RKDEO kwam in de beloftencompetitie goed uit de startblokken met een uitoverwinning op Vitesse Delft. Ook Wippolder won op vreemde bodem. DSVP werd in Pijnacker aan de zegekar gebonden.

Tekst: Roland van der Linden   |     Foto’s: Sander de Hollander

Vitesse Delft – RKDEO   

In achtste minuut kreeg RKDEO de eerste kans. Een schot van Achraf el Jaouhari werd door doelman Scott Dijkxhoorn tot hoekschop verwerkt. Met een kwartier op de klok kreeg Vitesse Delft twee mogelijkheden maar Kasper Zych en Ryan Oorlog waren niet in staat om te scoren.  Een voorzet van Tony Castro Suarez en een licht tikje van Maghnouji in de verre hoek. Aan beide kanten waren er daarna kansen, maar alleen RKDEO kon het net vinden. In blessuretijd schoot Lars Cloosterman de bal binnen: 0-2.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de thuisclub, maar was het weer RKDEO dat scoorde via Achraf el Jaouhari in de 65e minuut. Negen minuten voor tijd viel het slotakkoord. Bij een vrije trap van Achraf el Jaouhari was doelman Dijkxhoorn niet klemvast. In de rebound schoot Robin de Zwaan tegen de doelman aan. Mats Hofland kon uiteindelijk de 0-4 aantekenen.

DSVP – Wippolder

Wippolder liet vanaf het begin van het duel haar aanvallende intenties zien en stond binnen twaalf minuten al met 0-2 voor. DSVP moest wennen aan het hoge tempo, maar kreeg meer grip op het duel naarmate de eerste helft vorderde en dat leverde een aantal kleine kansen op. Meteen na de pauze startte DSVP niet scherp en kreeg de 0-3 om de oren. Even later kon Levi Bachnoe uit een steekbal van Owen van der Harst de keeper van Wippolder omspelen en de 1-3 op het bord zetten. De thuisclub kwam met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Nadiem Abdelaal. Wippolder liep weg naar een 1-5 voorsprong, voordat Rohit Missier de eindstand op 1-5 bepaalde. Namens Wippolder waren Rohit Nairrana, Ryan van den Berg, Domenico de Vree (2x) en Rick Engels trefzeker.

Concordia – sv Honselersdijk

Het duel tussen Concordia en sv Honselersdijk werd verplaatst naar 3 oktober.

Lees verder