Giovanni Franken (ADO Den Haag O21) ontvangt diploma UEFA Pro (Coach Betaald Voetbal)

ADO Den Haag O21-trainer Giovanni Franken (foto) sluit vandaag officieel zijn opleiding UEFA Pro (het voormalige diploma Coach Betaald Voetbal) af. In Zeist neemt hij zijn diploma in ontvangst en mag hij zich mengen in de strijd voor een functie als hoofdtrainer in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie.

Tekst: Glenn Duijzer  

Aan het einde van het vorige seizoen heeft Franken zijn examens al gedaan en had hij al te horen gekregen dat hij was geslaagd. Hierdoor was er de mogelijkheid om tijdens de afgelopen zomer ADO Den Haag te verlaten voor een andere Betaald Voetbal Organisatie. In de wandelgangen is gebleken dat de 43-jarige in Rotterdam geboren Curaçaoënaar afgelopen zomer gesprekken heeft gehad met drie clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, één uit de Eredivisie en bij een nationale bond. Ook was er genoeg belangstelling uit het buitenland. Dat het niet tot een deal is gekomen, heeft diverse oorzaken, maar tweemaal kwam het bijna tot een overeenkomst, maar kwam er op laatste moment een klink in de kabel.

Trainer

Het contract tussen ADO Den Haag en Giovanni Franken loopt komende zomer af. In het verleden is Giovanni Franken trainer geweest bij onder andere RVVH, Achilles Veen, het nationale elftal van Aruba en natuurlijk ADO Den Haag. Onder leiding van Franken werd de finale van de play-offs bereikt tegen Excelsior Rotterdam. In een wedstrijd, die vooral ontsierd werd door het gedrag van de Haagse aanhang, trokken de bezoekers na strafschoppen aan het langste eind.

Speler

Als speler kwam Giovanni Franken in actie voor de jeugd van Feyenoord om daarna aan de slag te gaan bij Dordrecht’90, RKC Waalwijk, DOTO Pernis, Barendrecht en RVVH. In de zomer van 2010 stapte Franken over van het veld van RVVH naar de bank van RVVH om te beginnen als assistent-trainer.

Lees verder