Telegraaf-verslaggevers zien Ten Cate als ideale mentor voor Steijn

De Telegraaf-verslaggevers Mike Verweij en Valentijn Driessen zien in Henk ten Cate de ideale mentor ter ondersteuning van Maurice Steijn (foto) in deze moeilijke tijden, waarin ook de Ajax-trainer onder grote druk staat.

,,De komst van een zwaargewicht als Ten Cate zou het trainersleven van Steijn bij Ajax kunnen verlengen en anders lijkt het een kwestie van aftellen tot de Hagenaar het veld ruimt in de Johan Cruijff ArenA”, merken Verweij en Driessen op in het landelijke dagblad. ,,Steijn zal er met zijn staf met lichtgewichten Hedwiges Maduro en Said Bakkati alles aan doen, maar het trio faalt al wekenlang hopeloos om Ajax aan de praat te krijgen.”

Henk ten Cate

Ten Cate en Steijn werkten eerder met elkaar samen, Ten Cate als trainer bij NAC Breda en Steijn als speler. Het dagblad voegt toe dat er ‘geen enkele twijfel bestaat’ over of Ten Cate zijn voormalige pupil wil voorthelpen. Volgens De Telegraaf is Ten Cate de juiste man om toe te voegen aan de technische staf van Ajax. ,,Hij is nationaal en internationaal gelouterd als coach, durft keiharde beslissingen te nemen en staat volledig blanco tegenover de huidige selectie van Ajax.”

Het is niet bekend hoe Maurice Steijn reageert op een dergelijke samenwerking.

(Foto’s: Orange Pictures)

Lees verder