Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Volwassener worden”

HBS heeft betere tijden gekend. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) verloor nu drie wedstrijden op rij. Afgelopen weekend ging DSO er met de drie punten vandoor van sportpark Craeyenhout. HBS hoopt zich zaterdag uit tegen Capelle te revancheren.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya: ,,Nee, het is geen prettige periode wat betreft de nederlagen, maar we zijn hard op weg om met elkaar de ommekeer in te zetten. De manier waarop deze nederlagen tot stand kwamen, is ook niet heel normaal, met drie gemiste strafschoppen en rode kaarten. Het is niet zo dat we drie keer weggespeeld zijn.”

Moeite

Hoe kijkt Kahya dan terug op het duel tegen DSO? Hij: ,,Hetzelfde als de vorige, veel aan de bal, moeite met het aanvalsspel op de helft van de tegenstander en het maken van fouten, waardoor je achter komt en het dus nog moeilijker wordt om de toch verdedigende tegenstander kapot te spelen.”

Moesten deze week alle neuzen weer dezelfde kant op gezet worden? ,,De neuzen staan altijd dezelfde kant op, dat zit wel goed. Iedereen wil heel graag iets bijdragen, misschien wel teveel”, aldus Kahya.

Volwassener

Uithuilen en opnieuw beginnen voor HBS, dat zaterdag naar Capelle op bezoek gaat. Capelle ging afgelopen weekend nipt onderuit bij één van de koplopers, Poortugaal. Wat weet Kahye van die ploeg? ,,Alle teams hebben dit seizoen een bepaald niveau waarin er heel goede, alsmede mindere facetten in zitten. Wij trachten op zoek te gaan naar onze goede momenten en proberen die te maximaliseren”, aldus de HBS-trainer. ,,We proberen beter te worden in balbezit, betere keuzes te maken en kansen proberen te creëren. Vaak willen we nu te snel, al komt dat ook door de jeugdigheid van onze aanvallers, die fris, frank en vrij voetballen. Het moet dus wat volwassener en dus zakelijker.”

Ranglijst

Om eraan toe te voegen: ,,Nogmaals en dit zeg ik denk ik heel vaak, de ranglijst is leuk, maar op dit moment niet leidend voor ons. We willen elke wedstrijd het maximale halen uit zo’n wedstrijd, zo ook komende zaterdag. Daarna zien we wel wat eruit komt.”

Afwezigen

De personele bezetting, Jedsel Markes is er in ieder geval niet bij na zijn rode kaart. Hij moet twee duels vanaf de kant toekijken. ,,We missen (waarschijnlijk) een hele rits met spelers, waarvan Markes er inderdaad door de rode kaart van vorige week één is. De anderen worden  na de laatste training bekend.”

Lees verder