Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Alle ingrediënten aanwezig voor mooie wedstrijd”

RKAVV herstelde zich uitstekend door te winnen van RVVH. De Leidschendammers blijven nu deel uitmaken van de kopgroep. Eén van de drie koplopers is v.v. Zwaluwen uit Vlaardingen, dat komende zaterdag om 15.30 uur naar de Kastelenring komt. De inzet is de bovenste plaats van de ranglijst.

Tekst: Pieter Donath

v.v. Zwaluwen won de eerste vier wedstrijden, maar verloor vorige week thuis verrassend van Smitshoek. De club is al jaren middenmoter in de Hoofdklasse, nu Vierde Divisie, en eindigde vorig seizoen op de tiende plaats met 36 punten. RKAVV heeft een prima start met slechts één verloren wedstrijd en vier keer winst. Trainer Peter Klomp (foto) vindt dat zijn team voldoende ervaring en karakter heeft om teleurstellende wedstrijden snel te verwerken en de blik snel te kunnen richten op de volgende wedstrijd. Tegen medekoploper Zwaluwen verwacht hij een mooie wedstrijd.

Hoe kijk je terug op de 1-2 winst tegen RVVH?

,,Het team heeft een volwassen en goede wedstrijd gespeeld tegen een goed voetballende ploeg. Na een lastige beginfase zijn we in de wedstrijd gegroeid, kregen we de wedstrijd onder controle en hebben dit niet meer weggegeven. We zijn alleen vergeten om na de 0-2 de wedstrijd te killen door meer goals te maken.”

Er zit veel karakter in het team om na het verlies tegen LRC zo goed te presteren.

,,Ik denk niet dat dit zozeer te maken heeft met karakter. We verliezen een wedstrijd die we op dinsdag voor de training met elkaar bespreken en afsluiten. Hierna ligt de focus op de volgende wedstrijd, daar hebben we met elkaar invloed op en niet op wat is geweest. Er zit zeker karakter en ervaring in de ploeg, maar dat moet juist zichtbaar zijn en worden tijdens de wedstrijd.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen medekoploper Zwaluwen?

,,Zwaluwen Vlaardingen heeft net als wij een uitstekende start van de competitie en ze maken veel goals, mede door de uitschieter tegen VOC (1-9). Je kunt het vooraf nooit voorspellen, maar alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie wedstrijd tussen twee makkelijk scorende teams.”

Zijn alle spelers inzetbaar?

,,Niet alle selectiespelers zijn inzetbaar, maar de groep is breed dus iedere speler die zijn kans krijgt, zal deze ook zeker met beide handen aangrijpen om de technische staf te laten zien dat hij in de basis hoort te staan. Daar hebben wij als staf het volste vertrouwen in.”

Lees verder