Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Nederlaag is wel binnengekomen”

De Westlandse derby tussen FC ’s-Gravenzande en Westlandia ging vorig weekend verloren voor de Naaldwijkse plopeg van trainer Maurizio Ceccucci. Een tegenvaller, maar zaterdag weer nieuwe kansen om die nederlaag te doen vergeten. Maar dan moet wel de volle buit gepakt worden op De Hoge Bomen tegen LRC Leerdam.

Tekst: Ton Beije

,,Die nederlaag is wel binnen gekomen”, geeft Maurizio Ceccucci eerlijk toe. ,,En dat is niet gek, maar de teleurstelling zat bij mij persoonlijk meer in het feit, dat we het niet voor elkaar kregen om gemaakte afspraken op tactisch (verdedigend) gebied uit te voeren en aan de bal niet het vermogen hadden om elkaar te vinden. Wij hebben daar maandag over gesproken en elkaar inclusief de technische staf kritisch geanalyseerd. Ook hebben wij de videobeelden bekeken en besproken. Daar is wel een aantal zaken uitgekomen, die belangrijk zijn voor onze ontwikkeling.”

Analyse

Zaterdag komt LRC Leerdam op bezoek, wat weet je van die ploeg? Ceccucci: ,,Zoals gebruikelijk heeft Corné van Doorn weer een uitgebreide analyse voor ons gemaakt. LRC heeft een goede ploeg en beschikt over een aantal individuele kwaliteiten.” Wat Westlandia betreft, vijf gespeeld, twee gewonnen en drie verloren, die tendens moet snel omgezet worden, te beginnen zaterdag in een thuiswedstrijd. Wat verwacht je voor duel? Ceccucci: ,,De wekelijkse terugkomende vraag is ook nu weer lastig te voorspellen. Wij gaan voor de winst, dat is de intentie en ik denk dat de tegenstander komt voor hetzelfde, dus hopelijk brengt dat een leuke wedstrijd.”

Compleet

Waar ligt tot nu toe het probleem bij Westlandia? Het niet maken van genoeg doelpunten of te gemakkelijk treffers tegen krijgen? ,,Het antwoord is simpel, aan beide onderdelen”, aldus de Westlandia-trainer, die zaterdag over zijn complete selectie kan beschikken.

Lees verder