Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Met beide benen op de grond blijven staan”

Voor FC ’s-Gravenzande was het vorige week zaterdag feest. De hoofdmacht won in een echte Westlandse derby met ruime cijfers van Westlandia. Trainer Mike Jonk (foto) had vooraf al een goed gevoel over die wedstrijd. Maar terug in de realiteit, want zaterdag wacht weer een (streek)derby. FC ’s-Gravenzande gaat op bezoek bij DSO, dat knap won in Den haag bij HBS.

Tekst: Ton Beije

Mike Jonk: ,,Ja, het was inderdaad een fantastisch weekend. Het voelt goed om die derby te winnen en vooral met een ruime overwinning. Ik had vooraf een goed gevoel over de wedstrijd. Het plan was duidelijk en de jongens waren erg gemotiveerd. Het is fijn om te zien dat het harde werken zich uitbetaalt op het veld.”

Euforie

Na de euforie tegen Westlandia, moet alle aandacht weer gericht worden op de volgende wedstrijd, uit tegen DSO. Jonk: ,,Absoluut, we moeten met beide benen op de grond blijven staan. Het is nu interessant of we de discipline hebben en taken ook zaterdag uit bij DSO weer negentig minuten kunnen uitvoeren. We moeten consistent blijven presteren en elke wedstrijd benaderen met dezelfde vastberadenheid.”

Voorbereid

Hoe goed ken je DSO? ,,DSO is een ploeg die we goed in de gaten houden”, laat Jonk weten. ,,Ze hebben hun eerste zege geboekt en zullen vol vertrouwen zijn. We verwachten een moeilijke wedstrijd, maar we zijn goed voorbereid en zullen er alles aan doen om een positief resultaat te behalen.” Over de spelersgroep hoeft de trainer van FC ’s-Gravenzande zich geen zorgen te maken, hij heeft een compleet fitte ploeg.

Lees verder