Warming-up 2e klasse D: Fraai affiche in Poeldijk met Verburch tegen Westlandia

Oliveo haalde flink uit op de eerste competitiedag ten koste van sc Monster. De formatie uit Pijnacker mag zich zaterdag bewijzen in en tegen Hillegersberg, dat dan haar eerste competitieduel zal spelen. Sc Monster mag zich voor eigen aanhang revancheren tegen DHC.

Tekst: Ton Beije

Oliveo schoot flink uit de slof. Het maakte thuis tegen sc Monster het halve dozijn treffers compleet: 6-2. Hillegersberg is zaterdag de opponent. DHC, dat startte met een doelpuntloos gelijkspel tegen Nieuwerkerk, gaat nu op bezoek op sportpark Polanen, bekend terrein voor de Delftse trainer Wim Baggerman. Tegenstander sc Monster zal de flinke nederlaag graag willen wegspoelen voor eigen publiek.

Derby

In Poeldijk een fraai affiche. Gastheer Verburch ontvangt in een Westlandse derby Westlandia. De ploeg van trainer John Zuijderwijk (foto), afgelopen seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse, begon met een 2-0 verlies bij Vitesse Delft. Westlandia deed het beter, het team van Theo Verbeek klopte Neptunus-Schiebroek met gering verschil (2-1). Vitesse Delft speelt buitenshuis en treedt in Vlaardingen in het strijdperk tegen VFC, dat – net als de Delftenaren – de volle buit pakte in het openingsduel. VFC was met 0-1 te sterk bij Berkel.

Lees verder