Warming-up 3e Divisie: TOGB wil op basis van eigen kracht voor winst gaan

Voor trainer Jonathan Jonk (foto) en zijn TOGB-selectie staat zaterdag in speelronde zeven een thuiswedstrijd tegen TEC op het programma. TEC degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie. TEC wordt door het duo Hans van de Haar en Eric Meijers getraind. Meijers is de voormalig trainer van onder meer Achilles’29 en VVSB en leidde Spakenburg vanuit de degradatiezone naar een plek in de subtop.

Tekst: Ron Fruining

Zowel Meijers als Van de Haar verlengden hun contract. Van de Haar is bezig aan zijn vierde seizoen bij de formatie uit Tiel, waar Meijers afgelopen seizoen aan de technische staf werd toegevoegd om degradatie te voorkomen, wat helaas niet lukte voor TEC. Samen bepalen zij wie er in het veld staan komende zaterdag. TEC, dat bijna honderd jaar oud is, heeft de ambitie om de toonaangevende jeugdopleiding in de Betuwe te worden. De huidige selectie van de oranjehemden is een combinatie van ervaren voormalige betaald voetballers en een aantal jonge talenten.

Defensie

Vanuit een sterke verdediging wordt gespeeld voor de drie punten door de Tielse club. De spelers en staf van TEC, kenden een stroeve start in de derde divisie. Het openingsduel werd verloren van Gemert. Wedstrijd twee en drie eindigden in een gelijkspel, waarna de eerste overwinning volgde in wedstrijd vier. Op bezoek bij Unitas won TEC met 1-2. Voor eigen publiek speelde TEC met 0-0 gelijk, waarna afgelopen weekend in Zeeuws-Vlaanderen de drie punten werden opgehaald. TEC toonde zich de sterkste op sportpark Denoek waar HSV Hoek met 0-2 werd verslagen. TOGB kan uit deze statistieken opmaken dat op vreemde bodem TEC een niet te onderschatten tegenstander is. TEC wil de reeks op vreemde bodem graag een goed vervolg geven komende zaterdag op sportpark Het Hogeland in Berkel en Rodenrijs om zo ook de aansluiting te houden met de kop van de ranglijst.

Strafschopstip

Jonathan Jonk zag zijn ploeg de winst pakken in Limburg. Vanaf de strafschopstip beslisten de geel-zwarten het duel met Groene Ster: 1-2. Youri de Winter scoorde voor de vierde keer op rij en de overwinning op Groene Ster was eveneens de vierde zege op rij voor TOGB. TOGB wil zich zo snel mogelijk een stevige positie in het linker rijtje verwerven. Jonk hierover: ,,We willen als groep zo snel als mogelijk genoeg punten verzamelen om zo veilig te zijn. Een reeks van vier overwinningen geeft vertrouwen en de groep wil die reeks graag voortzetten.”

TEC is een onbekende tegenstander. Jonk over de komende tegenstander van zaterdag: ,,TEC is een niet te onderschatten ploeg, met een aantal oud-profs in het team die veel ervaring meebrengen. Wij hebben niet eerder tegen TEC gespeeld en kijken uit naar iedere nieuwe opponent. Op basis van wedstrijdanalyse en beelden zullen wij bekijken waar onze kansen liggen en deze pakken zodra dit kan. Wanneer iedereen zich aan de afspraken houdt, zullen wij zeker in staat zijn ook TEC te verslaan.”

Bij TOGB-TEC wordt aanstaande zaterdag afgetrapt om 18.00 uur.

 

Lees verder