RVC Celeritas reageert en spreekt van ‘walgelijke actie’  

 RVC Celeritas heeft een verzoek bij de KNVB ingediend om de stadsderby tegen Vredenburch zaterdag uit te stellen. De reden van het verzoek is dat Hans Lammertink, beheerder van de opstallen op het Sportpark Prinses Irene te Rijswijk, namens zijn stichting donderdagavond de lampen heef uitgezet, zodat er niemand meer heeft kunnen trainen.

Behalve RVC Celeritas konden ook de scheidsrechters van de HSV donderdagvond niet meer trainen. Volgens het bestuur van RVC Celeritas is de reden van het uitzetten van de veldverlichting, dat Lammertink het veld wil gaan huren. Daar heeft RVC Celeritas geen medewerking aan gegeven omdat het veld aanstaande maandag verhuurd is aan een andere partij. Raymond de Kruif (foto), namens het bestuur van de Rijswijkse vierdeklasser: ,,Gelukkig deed Lammertink de lampen pas om 20.15 uur uit, anders hadden donderdagavond ruim driehonderd kinderen niet kunnen trainen”.

De Kruif spreekt van een ‘walgelijke actie’. De Kruif vreest dat Lammertink zaterdag waarschijnlijk jeugdgoals op slot gaat doen, waardoor er wedstrijden niet door kunnen gaan. ,,Dat is een nieuw dreigement naar ons toe”, aldus De Kruif. Reeds een jaar of twee hebben RVC Celeritas en Lammertink onenigheid met elkaar. De ruzie leidde er al toe dat RVC Celeritas sinds een jaar geen gebruik mag maken van het clubgebouw en de kleedkamers. Sinds oktober 2021 zijn beide partijen met elkaar in gesprek, maar dat heeft nog niet tot een bevredigende oplossing geleid.

Lees verder