Hoofdtrainer Maurice Verberne van MVV heeft nog steeds emotionele band met ADO Den Haag

Voor hoofdtrainer Maurice Verberne (foto) wacht dit weekend een speciaal dubbelprogramma tegen twee ploegen waar hij een verleden bij heeft. Vanavond komt ADO Den Haag op bezoek, de club waar hij als speler van 2001 tot 2004 voor uitkwam, maandag wacht het treffen tegen FC Eindhoven, waar hij assistent-trainer van het eerste was en hoofdtrainer van Jong Eindhoven.

Tekst: Peter Petit

Aan de vooravond van de wedstrijd tegen ADO Den Haag laat de 52-jarige Brabander uit het Peeldorpje Beek en Donk in een interview op de website van MVV weten nog steeds een emotionele band met de club uit de residentie te hebben.

,,Het warme bad, dat ik hier nog steeds bij MVV voel, voelde ik destijds ook bij ADO. Ik heb nog steeds een emotionele band met ADO en ik draag de club een warm hart toe. Ik heb daar prettig gewerkt en kan terugkijken op een mooie carrière.” Bij ADO krijgt Verberne en zijn selectie te maken met oude bekenden in de trainersstaf en in de spelersgroep. Mattea Waem, Kürsad Sümerli en Daryl Werker droegen als speler het shirt met de ster, hoofdtrainer Darije Kalezic en zijn assistent Regilio Tevreden waren trainers in Maastricht.

Invloed

Verberne vindt het geen nadeel tegen een ploeg met zoveel ex-MVV-ers te moeten spelen. ,,Mattea kan de trainer wel één en ander aangeven over de individuele kwaliteiten van onze spelers en zal ook mijn gedachten overbrengen, maar daar heb ik geen invloed op, ik kijk meer naar mijzelf. Als wij spelen zoals wij de laatste zes wedstrijden in de eerste helft hebben gespeeld, dan weet ik zeker dat wij tegen ADO een goede wedstrijd op de mat kunnen brengen en dan is het niet belangrijk of zij ons nu wel of niet kennen.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder