Kayra Nelemans (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Vol gaan voor de drie punten tegen PEC Zwolle”

,,Ik denk dat we trots mogen zijn hoe we ons hebben opgesteld en het PSV echt moeilijk hebben weten te maken”, kijkt Kayra Nelemans (foto) terug op de seizoensopener. ,,Ik denk dat wij de beste kansen hebben gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar helaas hebben we die kansen niet afgemaakt. De interlandperiode hebben we gebruikt om weer verder te groeien als team.”

De 20-jarige verdedigster is inmiddels bezig aan haar vierde volledige seizoen in de hoofdmacht. ,,Mijn doelen voor het komende seizoen zijn me gewoon verder blijven ontwikkelen, aan de bal, maar ook verdedigend stappen maken! Ik ben een persoon die in het nu leeft, maar wil altijd het beste uit mezelf halen en wie weet zit er een stap hogerop in,” zegt de linksachter. ,,Ik voetbal nu een aantal jaar bij ADO Den Haag Vrouwen en ga mijn honderdste wedstrijd voor de club spelen. Hier voel ik me heel erg thuis en ik zit echt op mijn plek! Met het team willen we ‘the best of the rest’ zijn, hoe zich dat invult zien we wel, we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Wij staan bekend als cupfighters en dit jaar zullen we er ook weer alles aan doen zover mogelijk te komen in de KNVB Beker.”

Jacht

Zaterdag gaat ze met haar haar ploeg op jacht naar de eerste zege en (geldige) doelpunten van het seizoen. ,,PEC Zwolle is altijd een leuk team, laat vaak goed voetbal zien en kan het tegenstanders moeilijk maken. ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle is altijd een mooie wedstrijd. Als wij uitgaan van onze eigen kracht en er weer als team zullen staan, ben ik ervan overtuigd, dat wij het ze moeilijk gaan maken. Wij zullen er vol voor gaan om die drie punten in Den Haag te houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt zaterdag aanstaande gespeeld in het Bingoal Stadion. De aftrap is om 14.00 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder