Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Met 6 uit 2 met iets lekkerder gevoel naar Rijnsburg”

Scheveningen haalde de laatste twee competitieduels met zes het maximale aantal punten binnen. Een prima prestatie met nu voor de deur de lastige uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Helaas voor de Scheveningers moeten zij het de komende drie duels doen zonder sterkhouder Lex Immers, die tegen Jong Sparta in de blessuretijd de rode kaart kreeg voorgehouden.

Tekst: Ton Beije

Twee zeges op rij, da’s altijd lekker voor een ploeg. Zeker als vaste krachten niet in de basis staan en nieuwe spelers zich presenteren. John Blok (foto) daarover: ,,Inderdaad, vooral ook omdat we tussendoor ook nog een pittig potje tegen Hoek hebben moeten spelen. Het was daarom fijn niet alleen Lex Immers en Mike de Niet er weer bij te hebben op de bank, maar ook dat Gautam Kalpoe en Mehmet Aldogan zo goed als terug zijn en daar ook konden plaatsnemen. Dat is sneller dan verwacht en dus een meevaller. Daarnaast is het mooi om te zien dat ook de nieuwe (jonge) spelers zich uitstekend ontwikkelen. Het geeft maar weer eens aan, dat Scheveningen een mooie club is voor talenten om je te ontwikkelen en dat de scouting prima op orde is.”

Slordig

Hoe kijkt hij verder terug op het duel tegen Jong Sparta? ,,Ik vond ons vooral in de eerste helft erg slordig. De strafschop tegen was dan ook volkomen onnodig, maar gelukkig redde Sven van der Maaten bekwaam. Vervelend was wel dat we weer vlak voor rust een tegentreffer moesten incasseren. In de rust hebben we Lex Immers voor de geblesseerde Robert van Koesveld gebracht, waardoor we meer rust aan de bal kregen, maar in de opbouw wel te snel voor de lange bal kozen. Na de snelle 1-2 na rust verzuimden we de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor het spannend bleef tot het einde.”

Tegenvaller

Drie punten binnenhalen tegen Jong Sparta, maar door een rode kaart in de blessuretijd Lex Immers verliezen. Blok: ,,Dat was zeker een tegenvaller. Daarom was het juist zo vervelend dat we de grote kansen op 1-3 niet verzilverden. Lex moest daarom zo vlak voor tijd een grote kans voor Sparta voorkomen. Een stevige overtreding, maar wel één om de drie punten veilig te stellen. Op de beelden zag het er overigens veel ernstiger uit dan op het veld, maar het was een rode kaart, al was het wel meten met twee maten.”

Geen geheimen

Zaterdag wacht Scheveningen weer een topduel buitenshuis. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Clubs die geen geheimen voor elkaar hebben. Blok: ,,De ploegen hebben elkaar inmiddels zo vaak getroffen, dat je dat wel kunt zeggen. Rijnsburg zal waarschijnlijk wat andere accenten zetten, omdat er nu een andere trainer de scepter zwaait, maar verder kennen de meeste spelers elkaar door en door. Vooral voor Jordy Strooker zal het een bijzondere wedstrijd worden.” Hij speelde na zijn ADO-tijd vele jaren voor de Rijnsburgers.

Zelfvertrouwen

Scheveningen gaat wel met veel zelfvertrouwen naar Rijnsburg met zes punten uit twee duels. Rijnsburg heeft wat goed te maken na de nederlaag bij De Treffers. ,,Bij een topclub als Rijnsburg staat er iedere wedstrijd druk op, daar zijn de spelers wel aan gewend”, weet Blok. ,,Het is sowieso altijd fijn voetballen op het mooie complex van Rijnsburgse Boys, maar na vorige week gaan we er misschien met een net iets lekkerder gevoel heen.”

John Blok mist Lex Immers, die een uitsluiting kreeg opgelegd van drie wedstrijden. Blok: ,,Verder is de selectie hetzelfde als tegen Jong Sparta.”

Lees verder