Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Verslappen wordt afgestraft”

Wisselvallig presteren is inherent aan een jong onervaren team als Quick. De ruime winst in Rosmalen tegen OJC was een positieve verrassing. Het zou mooi zijn als tegen Gemert, nummer drie op de ranglijst, punten worden gepakt. De Brabanders verloren dit seizoen nog niet.

Tekst: Pieter Donath

,,We zullen snel, zowel verdedigend als aanvallend, de bepalende momenten moeten gaan herkennen en daar dan ook naar handelen”, zei trainer Paul van der Zwaan (foto) voor de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. Om daaraan toe te voegen: ,,De groep is strijdvaardig en leergierig. Ik ben dan ook niet bang dat we er niet uit komen, maar we blijven onervaren dus we moeten ook rustig blijven en het tijd gunnen. Hard werken, leren en bij elkaar blijven als groep is de enige weg die naar omhoog zal leiden.” Zijn spelers pakten het goed op gezien de 1-4 winst.

Groei

Komende zondag is er voor Quick weer een mogelijkheid om de groei te laten zien. vv Gemert is nog ongeslagen en heeft twaalf punten uit zes wedstrijden, scoorde zeven keer en kreeg slechts drie goals tegen. Quick heeft zes punten. Paul van der Zwaan vindt dat er tegen OJC Rosmalen goed is gespeeld, maar het team moet nog groeien. Ook tegen Gemert kan elke verslapping fataal zijn.

Vorige week zei je dat Quick moet leren van harde lessen. Is dit gedaan tegen OJC Rosmalen?

,,Tegen OJC hebben we een prima wedstrijd gespeeld met goed veldspel, mooie doelpunten en strak verdedigen. De 1-4 overwinning was dan ook terecht. Maar het is geen garantie voor de komende wedstrijden. We moeten nog steeds groeien, zakelijker en volwassener worden om op dit niveau structureel mee te kunnen. We werken er iedere training hard aan deze groep is ambitieus en leergierig. Dat zijn de voorwaarden om het te redden.”

Hoe benader jij het ongeslagen Gemert en zijn er spelers niet inzetbaar?

,,Gemert is weer een ervaren, geroutineerde ploeg dus we moeten weer vol aan de bak. Iedere vorm van verslapping op welk moment ook is fataal en zal afgestraft worden. Iedere tegenstander in deze competitie is zwaar, maar dat is ook uitdagend, spannend en weer leerzaam. Helaas moeten we na vorig weekend wel Danté en Alex missen door blessures, maar ook dat hoort bij voetbal.”

Lees verder