Informatie kaarten en uitsluitingen seizoen 2023-2024

Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2023-2024 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het nieuwe voetbaljaar.

Uitsluiting na een directe rode kaart

Wanneer vorig seizoen een uitsluiting is opgelopen naar aanleiding van een directe rode kaart en deze straf nog openstaat, dan moet de uitsluiting worden uitgezeten in de eerste wedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2023/’24. Het maakt hierbij niet uit of de uitsluiting is opgelopen in een beker- of competitiewedstrijd, een uitsluiting na een directe rode kaart geldt voor alle bindende wedstrijden.

Uitsluiting na gele kaarten

Uitsluitingen na ontvangst van meerdere gele kaarten (ook wel waarschuwingen genoemd), zoals 2x geel in één wedstrijd, de 5e/7e/9e en elke volgende gele kaart in de competitie en de 2e /4e en elke volgende gele kaart in de beker, zijn gekoppeld aan de desbetreffende competitie (competitie óf beker). Heb je na vorig seizoen meerdere gele kaarten te hebben ontvangen nog een uitsluiting open staan, dan moet je deze uitsluiting dus óf in de beker óf in de competitie uitzitten.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

Openstaande uitsluitingen bekijken

Een vereniging kan openstaande uitsluitingen van spelers zelf in Sportlink Club nakijken onder het tabblad ‘Uitsluitingen en Schorsingen’. Bekijk HIER de uitleg hoe je dit in Sportlink_Club kunt terugvinden.

(Bron: KNVB)

Lees verder