5e klasse A en C: SVO Buytenpark langs DVV Delft, tweede zege voor RAS en Quick Steps

Het regionale onderonsje in 5A tussen DVV Delft en SVO Buytenpark eindigde in een zege voor de Zoetermeerders. DVC moest haar meerdere erkennen in Football Factory. In 5C bond RAS HPSV aan de zegekar en was Quick Steps Haagse Hout maar nipt de baas.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

DVC – Football Factory

Op eigen veld kreeg een matig DVC vlak voor rust in korte tijd twee treffers om de oren: 0-2. Na rust ging de Delftse ploeg eindelijk voetballen en kwam de ploeg van trainer Marco Immers tien minuten na de hervatting terug in het duel door een treffer van Marijn Verheij. Football Factory gooide het duel op slot in de 78e minuut: 1-3.

DVV Delft – SVO Buytenpark

Na 25 minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop. Alperen Kocak kon de kans niet verzilveren. Even later was het aan de andere kant wel raak. Uit een afstandsschot zorgde Jounes Kittu voor de 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft kon Dillon Steketee de 0-2 aantekenen uit een pass van Erkan Sensoy.

Halverwege de tweede helft viel de derde treffer van de formatie van trainer Francis Janse . Met een stiftbal bepaalde de Fabian Bruster de stand 0-3. Het slotakkoord was in de tachtigste minuut voor Darlison Gerardus, die uit een strafschop voor de 1-3 eindstand zorgde. De aanleiding voor de penalty was het onderuithalen van Neldrison Brunken.

5e klasse C

RAS – HPSV

De thuisploeg van trainer Jonas dos Santos Balthazar stapte voor de tweede keer als winnaar van het veld nu werd HPSV na een 1-0 ruststand met 4-1 verslagen. Edwin Sintim scoorde rond de 34ste minuut de eerste treffer voor RAS. RAS verzuimde om meteen na de aftrap van de tweede helft te scoren en kreeg vervolgens een tegentreffer uit een strafschop om de oren. Jaider Pommer was trefzeker van elf meter. Redouan Baouch zorgde halverwege de tweede helft voor de 2-1, waarna Mucho Mucahit met twee doelpunten voor een 4-1 eindstand zorgde.

Quick Steps – Haagse Hout

Een gehavend Quick Steps trad aan met een spelers uit het eerste-, tweede- en veteranenteam. Toch ging de ploeg van trainer Ronald Freen met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Carlos Massoxi. De thuisploeg had veel balbezit, maar kon niet meer doelpunten maken. In de tweede helft kwam Haagse Hout op gelijke hoogte door een treffer van Ridha Saidi. Vlak voor tijd pakte Quick Steps toch de verdiende volle buit. Jimmy de Bruin zorgde voor de winnende goal.

 

Lees verder