4e klasse D: Rijswijkse derby prooi voor Vredenburch, FC Zoetermeer overtuigt tegen Te Werve

DHL moest op eigen veld haar meerdere erkennen in Deltasport. FC Zoetermeer was een maatje te groot voor Te Werve en de stadsderby tussen Vredenburch en RVC Celeritas eindigde in een dikke overwinning voor de eerstgenoemde ploeg.

Tekst: Roland van der Linden          |        Foto’s: JayJay van Toorn

DHL – Deltasport

De ploeg van trainer Tayyab Chaudhry kon ook haar tweede wedstrijd niet in winst omzetten. Na een 0-1 achterstand in de eerste helft kwam DHL na de thee op gelijke hoogte door een treffer van Nick Verhaar. DHL kreeg kans op kans, maar uit een hoekschop scoorde de ploeg uit Vlaardingen de 1-2. In de 89e minuut werd de spits van DHL getackeld, maar scoorde toch. In plaats van een doelpunt kreeg DHL een strafschop die vervolgens gemist werd. De stand bleef dus 1-2.

Vredenburch – RVC Celeritas

In een van beide kanten niet bijster goed duel bleek Vredenburch veruit de betere ploeg. Rico Deekman opende de score voor de thuisploeg na dertien minuten spelen en was twintig minuten later opnieuw trefzeker: 2-0. De rust werd bereikt met een 3-0 stand dankzij een doelpunt van Bas Visser, die ook na de hervatting succesvol in de afwerking was. De laatste treffer kwam weer op naam van Deekman, die voor een 5-0 eindstand zorgde. Duidelijk was in dit duel dat RVC Celeritas een moeilijk seizoen tegemoet gaat.

FC Zoetermeer – Te Werve

FC Zoetermeer begon slordig en niet echt scherp en had moeite om door de gesloten verdediging van Te Werve heen te komen. Na een half uur kon Jessy Nauman toch de 1-0 scoren op aangeven van Brandon Zigo Tichem. Kort daarna maakte Tichem de 2-0 uit een bal van Emre Terlemis. Voor rust tekende Roald Houterman voor de 3-0. Na rust ging de ploeg van trainer Martijn de Zoete goed door. Tichem zorgde met twee treffers voor een 5-0 stand. Daarna kreeg Te Werve meer kansen en kwam ook de eretreffer via Aymane Achnak op het scorebord. In de slotminuut maakte Romar Schut nog de 6-1.

 

Lees verder