3e klasse B: Duindorp sv goed op dreef, winst voor Concordia, DSVP en Full Speed

In Wateringen boekte Duindorp sv een knappe en ruime zege op KMD en boekte haar tweede overwinning van het seizoen. Ook Concordia heeft zes punten uit twee duels na een zege op Graaf Willem II VAC. Full Speed won van Wilhelmus en DWO moest haar meerdere erkennen in DSVP.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Aad van der Knaap , Ron Heinen & Richard de Niet

DSVP – DWO

DSVP kwam prima uit de startblokken en scoorde al vroeg in het duel tegen DWO dankzij Luuk Marskamp. Na een overtreding in het strafschopgebied mocht DWO aanleggen voor een strafschop. Josh Steenvoorden faalde niet van elf meter. DWO zag een bal nog op de paal belanden en een doelpunt afgekeurd worden. In de tweede helft maakte DSVP het karwei vakkundig af. Eduard Jones en Nick van der Eijk bezorgden de thuisploeg de drie punten: 3-1. (Foto’s: Richard de Niet)

KMD – Duindorp sv

Voorafgaand aan het duel met Duindorp sv werd Jesse de Waard gehuldigd met zijn 500e wedstrijd voor de hoofdmacht van KMD (apart artikel volgt nog). Het duel tegen de Haagse bezoekers werd verder geen feestje voor de ploeg uit Wateringen.(Foto’s: Ron heinen)

Na een vroege openingstreffer van Robin van Roon zorgde Clay Hoestra vlak voor rust voor een 0-2 stand. In het tweede bedrijf stelde de ploeg van trainer Martin Abbenhuis de zege definitief veilig dankzij een doelpunt van Benito Bodmann.

Wilhelmus – Full Speed

Al na tien minuten spelen kwam Wilhelmus met tien man te staan, omdat een Voorburger wegens natrappen van het veld werd gezonden. Toch was het de thuisploeg die een grote kans kreeg om de scoren, maar een strafschop kon niet worden benut. Doelman Reinder Pul liet zich niet verrassen. Full Speed trok in de tweede helft daarna het duel naar zich toe. De ploeg van trainer Frank Verhaar won door doelpunten van Youri Kooijmans (assist Lucas van Kolk) en George Thoen met 0-2. (Foto’s: Aad van der Knaap)

Concordia – Graaf Willem II VAC

De Delftse ploeg deed in de eerste helft goede zaken. Rens Sandell opende de score en kon daarna uit een strafschop ook de 2-0 produceren. In de tweede helft kwam de bezoekende ploeg van trainer Jan de Jong weer volledig terug in het duel door doelpunten van Maarten Rieder en Brian de Jong. Concordia herpakte zich van deze tegenslag en pakte alsnog de winst door een rake kopbal van Guus van Dijk: 3-2.

Lees verder