2e klasse D: DHC kampt met blessures en verliest bij SC Monster

sc Monster begon vorige week de competitie met een zware en onverwachte 6-2 uitnederlaag bij Oliveo. Zaterdag wilde sc Monster in de eerste thuiswedstrijd van deze competitie revanche nemen op het bezoekende DHC. De groen-zwarten verzuimden vorige week thuis te scoren tegen Nieuwerkerk, een wedstrijd die in een doelpuntloze Frits van Turenhout uitslag eindigde.

Tekst: Wicher Schreuders

Het team van DHC-trainer Wim Baggerman begon zonder de afwezige Gio Agostien en de geblesseerde Giovalli Serbony. Maar dat al na twintig minuten ook Angelo Groen geblesseerd het veld moest verlaten, dat was een grote tegenvaller. Het zou kort na rust nog erger worden voor DHC. In de eerste helft kwam DHC al na twaalf minuten op een 0-1 voorsprong toen Quinten van Zweden bij de tweede paal attent scoorde na een goede voorzet van de opgekomen rechtervleugelverdediger Brahim Karoumi. Drie minuten later kreeg Karoumi de kans op een tweede Delftse treffer, maar de doelman van de thuisclub, Willem-Jan Broch, bracht ternauwernood redding.

Blessure

Zoals al gemeld volgde na twintig minuten de door een blessure gedwongen vervanging van Groen door Marcus Slagveer. Van de kennelijke verwarring aan Delftse kant profiteerde sc Monster vrijwel direct, want na 22 minuten werd een inzet van Jordi van Maanen geblokt door DHC-er Michael van der Ende, maar met het nodige geluk belandde de bal buiten bereik van goalie Oussama Zayzaoui (foto) in de verre hoek: 1-1. Aanvankelijk bleef DHC echter toch sterker dan de thuisclub, maar diverse kansen bleven onbenut. In de slotminuten van de eerste helft was het dan weer sc Monster dat aandrong, maar ook dat leidde tot niets.

Beheerst

Al twee minuten na de doelwisseling moest DHC-trainer Wim Baggerman Brahim Karoumi vervangen vanwege een blessure, terwijl nog eens twee minuten later ook Quinten van ’t Hoog om dezelfde reden het veld moest verlaten. Deze mutaties, naast de reeds bij de aftrap afwezigen en het al vroeg uitvallen van Groen, maakte het voor DHC wel erg moeilijk om nog sterk voor de dag te komen. sc Monster werd dan ook geleidelijk aan sterker en kreeg de kansen. Dit leidde halverwege de tweede helft dan tot de 2-1 voor de thuisclub, toen de diepgaande Jesper Warbout alleen voor Zayzaoui de bal beheerst in de hoek schoof. In de laatste tien minuten was het weer aan DHC dat probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de grootste kans kwam pas in blessuretijd toen een voorzet van Dominique Ahahanzo door Marcus Slagveer in het zijnet werd geschoten. Kort hierna floot arbiter Jeroen Noordhoek (Barendrecht) tot vreugde van het thuispubliek voor het einde. sc Monster had de eerste zege van deze competitie behaald. DHC moet daar nog op wachten.

 

 

Lees verder