1e klasse C: TAC’90 pakt eerste overwinning ten koste van sv Nootdorp

In het uitduel bij sv Nootdorp greep TAC’90 in een tumultueuze slotfase de winst. Met drie treffers en het kort stilleggen van de wedstrijd was er genoeg om over na te praten. sv Nootdorp wacht nog op de eerste punten na deze nederlaag.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Jordy de Ruiter

De eerste helft was niet zo spannend. sv Nootdorp probeerde alles dicht te zetten op eigen helft en met de lange bal gevaarlijk te worden. Dit leverde een aantal hoekschoppen op, maar geen groot gevaar. TAC’90 had het moeilijk om een gaatje te vinden en kon doelman Augustinus van sv Nootdorp niet in de problemen brengen.

In de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Arie van der Padt meer ruimte op de helft van de thuisploeg, maar kwam er nog steeds moeizaam doorheen. Tien minuten voor het eindsignaal wisselde sv Nootdorp drie spelers en kreeg meteen een grote kans, maar de inlopende speler was net te laat. Na een snelle uitbraak over links kwam de bal bij de tweede paal bij Randell Labordus, die onreglementair werd gestopt. De strafschop van Labordus werd gestopt en vervolgens schoot ook Mounir Faloun tegen de doelman aan. Uiteindelijk kon Mert Dogrusoz de bal binnenglijden: 1-0.

Kort daarna lag het bij sv Nootdorp open en konden Mert Dogrusoz en Mo el Osrouti samen op het doel afgaan. De bal werd breed gelegd op El Osrouti die twee pogingen nodig had om de 0-2 aan te tekenen. Er ontstond tumult op het veld. Een speler van sv Nootdorp zou het gezicht van een speler van de bezoekers geraakt hebben en daar gingen diverse spelers zich mee bemoeien. Een boze Faloun kreeg rood en de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. Na de hervatting kon sv Nootdorp na balverlies bij TAC’90 nog voor de 1-2 zorgen en lag zelfs de 2-2 op de loer. TAC’90 kon uiteindelijk met een 1-2 zege de thuisreis aanvangen.

Lees verder