2e klasse D: Verburch onderuit in derby met Westlandia, weer winst OLIVEO

In Poeldijk moest Verburch zich gewonnen geven in de strijd met de Naaldwijkers. De debutant moet nog wachten op de eerste punten. OLIVEO is beter uit de startblokken gekomen na een ruime zege op Sportclub Monster werd ook Hillegersberg verslagen.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Danny Ploegaert

Verburch – Westlandia

Al in de tweede minuut nam Westlandia een voorsprong. Jari Lievaart schoot de ploeg van trainer Theo Verbeek naar een 0-1 stand. Verburch kreeg daarna een aantal kansen, maar moest ook een bal van Tim van der Voort van de doellijn halen. Verburch kwam beter in de wedstrijd en kwam langszij door een treffer van Riley Hees. De kansen waren daarna spaarzaam tot vlak voor het rustsignaal. In korte tijd scoorde Westlandia twee keer. Timothy le Duc en Donny van Oijen zorgden voor een 1-3 voorsprong.

Meteen na de hervatting kreeg Vince van der Knaap een kans, maar zag de bal op de paal belanden. Ook een kopbal van Verburch ging even later net naast. In de 83e minuut bracht Verburch de spanning terug door een treffer van Max Spilker. Twee minuten later was de spanning echter weer weg. Op aangeven van Donny van Oijen scoorde Ricky Hodge de 2-4.

Hillegersberg – Oliveo

In Rotterdam nam Oliveo in de 41e minuut de leiding. Een voorzet van Max Huurman werd door Noah Boer ingekopt. Na elf minuten in de tweede helft viel de tweede en laatste treffer van de wedstrijd. Een hoekschop van Noah Boer werd door Nick Toussaint bij de eerste paal in het doel gewerkt. Door de 0-2 overwinning is Oliveo de lijstaanvoerder in de nog jonge competitie.

 

Lees verder