4e Divisie: RKAVV sleept punt binnen tegen Zwaluwen

De mannen van Peter Klomp beleefden een moeilijke middag tegen medekoploper Zwaluwen Vlaardingen en hielden hier een punt (1-1) aan over.

Tekst: Do Horta       |      Foto’s: Eva Swüste

Zwaluwen Vlaardingen kwam goed voor de dag met snelle aanvallen en twee doelpunten die (terecht) afgekeurd werden vanwege buitenspel. RKAVV was slordig in balbezit mede door hoog druk van de tegenstander. In de 25ste minuut leidde balverlies tot een enorme kans voor de bezoekers uit Vlaardingen, maar doelman Mike ten Kroode redde bekwaam. Vijf minuten later was hij dan toch kansloos bij een afstandsschot in de kruising van Giornny Victor Dos Santos: 0-1.

Na rust verzuimde Zwaluwen Vlaardingen het verschil groter te maken door verschillende kansen niet te benutten. RKAVV bleef geloven in een resultaat en kwam wat vaker voor het doel van de tegenstander. Aanvoerder Robin Steffens dwong keeper Jari Puister van Zwaluwen Vlaardingen tot een prima redding en ook de ingevallen Mikail de Brito Santos zorgde voor het nodige gevaar. In de 84ste minuut viel dan toch de gelijkmaker van topscorer Remco Overdevest, die de onoplettendheid afstrafte met een schot langs de keeper: 1-1. Hierna kregen beide teams nog een kans om de wedstrijd te beslissen, echter gescoord werd er niet meer.

RKAVV kan tevreden zijn met dit misschien onterechte gelijkspel en zich richten op de uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper ASWH, volgende week in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees verder