4e Divisie: Westlandia moet met ruime cijfers buigen voor LRC Leerdam

Het zit Westlandia niet mee. Na het verlies vorig weekend in de streekderby tegen FC ’s-Gravenzande, moest de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci zaterdag weer een bittere pil slikken. Het bezoekende LRC Leerdam vertrok vanaf De Hoge Bomen met een 0-3 overwinning op zak.

Tekst: Ton Beije

De wedstrijd leek nog goed te beginnen voor Westlandia, want in de vijfde minuut kreeg de thuisploeg een kans, maar het schot van Kai Verbeek verdween naast het vijandelijke doel. Twee minuten later was het echter wel raak aan de andere kant. Een schot van Maikel van der Water verdween in de Naaldwijkse kruising: 0-1. Westlandia bleef proberen om langszij te komen. Na een kleine twintig minuten een goed opgezette Naaldwijkse aanval, waarna de bal voor de voeten kwam van Sergi Roeleveld. Zijn inzet verdween echter via een verdediger van LRC Leerdam naast het doel.

Aandringen

Westlandia bleef aandringen. In de 24e minuut werd een kopbal van Hidde van der Arend van de lijn gehaald. Na bijna een half uur spelen weer een mogelijkheid voor de gastheren om op gelijke hoogte te komen. Zion Valies (foto) kreeg een dot van een kans na een voorzet van Freek van Eijk, maar ook deze inzet ging naast, zodat de 0-1 stand op het bord bleef staan.

Effectiever

In de tweede helft pakte Westlandia de draad weer op en kreeg kansen. Uit een prima voorzet van Hidde van der Arend kopte Sergi Roeleveld over. Vlak daarna was LRC Leerdam effectiever en kwam via Jamal Ouassif op een 0-2 voorsprong. Toen vlak daarna ook de 0-3 viel door Axel van Kordelaar, was het duel voor Westlandia gespeeld en de kans om nog minimaal een punt binnen te halen, vrijwel verkeken.

Lob

Na bijna een uur een dubbele wissel bij Westlandia. Freek van Eijk en Sergi Roeleveld werden door trainer Maurizio Ceccucci vervangen door Dinand Kuhn en Devran Sahin. Tien minuten later zat de wedstrijd er ook op voor Zion Valies. Voor hem kwam Steve van Kesteren in het veld. Westlandia bleef wel werken om de spreekwoordelijke eer te redden. Steve van Kesteren kopte de bal na een slimme lob van Desley Bransen nog naast, maar op het scorebord bleef de stand van 0-3 staan.

Volgend weekend wacht Westlandia weer een streekderby, de Naaldwijkers gaan dan op bezoek bij het Zoetermeerse DSO.

Lees verder