4e Divisie: En ook in Capelle staat HBS na negentig minuten voetbal weer met lege handen

 HBS ging naar Capelle met de overtuiging een einde te maken aan een reeks nederlagen. De ploeg van trainer Ekrem Kahya is daar niet in geslaagd en stond door een strafschop in de slotfase toch weer met lege handen, want de pingel betekende de 2-1 voor de gastheren.

Tekst: Ton Beije

HBS moest starten in een enigszins gewijzigde opstelling. In het centrum van de defensie begon Kihami Da Costa. HBS begon fel aan het duel met de instelling de voorbije duels snel te vergeten. Maar ook het ontvangende Capelle zat er bovenop. In het eerste kwartier echter geen gevaarlijke acties voor beide doelen. Na een matige hoekschop van Ebi Broug, zette Capelle snel de tegenstoot in en moest worden afgestopt door Jasper Hooft, die voor zijn actie de gele prent kreeg voorgehouden.

Strafschop

Nog in de eerste helft kreeg HBS een strafschop toegewezen toen Fabian Hilpert in de zestien was neergelegd. De scheidsrechter restte geen andere beslissing. Niels van Pelt (foto) nam de pingel voor zijn rekening, maar miste. De strafschop moest echter overgenomen worden omdat de doelman te vroeg van zijn lijn was afgekomen. In tweede instantie maakte Van Pelt geen fout: 0-1. Toch zag HBS geen kans om de kleine voorsprong vast te houden tot aan de thee. Na een afgeslagen hoekschop, nam Capelle-speler Pape de bal op de schoen en verraste doelman Luc Vurens die het zicht enigszins was benomen.  Een 1-1 stand derhalve bij de rust.

Sliding

De eerste mogelijkheid in het tweede bedrijf was voor HBS. Na een prima pass van Fabian Hilpert kon Luca van Leeuwen uithalen, maar de bal ging niet richting Capelle-doel, maar zwaaide af. Ook Capelle kreeg een uitstekende kans, maar de bal verdween maar net naast het Haagse doel. Ook Capelle liet zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd. Niel van Pelt wist een achterstand te voorkomen met een sliding op het laatste moment.

Pech

Veel geluk had HBS vervolgens niet. Kihami Da Costa tikte een aanvaller van de thuisploeg licht aan in de zestien, maar de scheidsrechter wees toch naar de penaltystip. Van der Heyden wist daar wel raad mee en schoof de bal langs doelman Luc Vurens: 2-1. Noah Abid had daarna de gelijkmaker op de schoen, maar in plaats van hard uit te halen probeerde hij het met een schuiver met de binnenkant van de voet. Een treffer leverde het niet op. En weer had HBS pech. Een schot van Ebi Broug had zeker doel getroffen, maar de bal belandde op de knie van Matthieu van den Assem in plaats van in het Capelse doel. HBS bleef de aanval zoeken om er tenminste een gelijkspel uit te halen. Dat lukte niet en op de valreep redde doelman Luc Vurens nog voor een derde tegentreffer. Met 2-1 klonk het laatste fluitsignaal en moesten de HBS-spelers zeer teleurgesteld met weer een nederlaag van het veld stappen.

 

Lees verder