1e klasse: RKDEO dringt aan, maar komt tegen sv Den Hoorn niet verder dan gelijkspel

Voorafgaand aan het duel tussen RKDEO en sv Den Hoorn mocht scheidsrechter Cor van Elswijk een presentje ontvangen van RKDEO-trainer Wesley Epskamp in het kader van ‘de week van de scheidsrechter’. Een winnaar kwam er niet in deze streekderby, want na ruim negentig minuten gaf het scorebord de stand van 1-1 aan.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na tien minuten spelen probeerde Jack Doorschodt van RKDEO het met een lange trap naar voren. Sven van Noppen liep door en kopte vervolgens de bal in handen van sv Den Hoorn-keeper Erwin van der Windt. Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers verrassend op een 0-1 voorsprong. Remo de Vroege kon met de bal richting het Nootdorpse doel snelle en haalde onberispelijk uit: 0-1. Na bijna een half uur op de klok claimde RKDEO een treffer. Jack Doorschodt kopte op doel, maar de bal werd weggewerkt. Volgens RKDEO zou de bal over de doellijn zijn geweest. De scheidsrechter liet gewoon doorspelen. En de VAR was natuurlijk afwezig! Zeven minuten voor rust nog een Nootdorpse mogelijkheid, maar op aangeven van Olaf Kramer wist Sven van Noppen niet af te ronden. De rust ging dus in met een 0-1 stand.

RKDEO ging na de thee gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten was het bijna zover, maar op een kopbal van Sven van Noppen na een voorzet van Irian Boeschoten, kon doelman Van der Windt er nog net een handje achter krijgen. Het bleek uitstel van executie, want drie minuten later stond de 1-1 wel op het scorebord. Na een hoekschop van Izzy Rosini werd de bal voor het doel hard binnengeschoten door Jazz Vermeer: 1-1.

RKDEO wilde doorzetten op zoek naar de voorsprong. Na een uur was het bijna zover, maar doelman Van der Windt van de bezoekers kon nog net een voet krijgen tegen de bal na een inzet van Sven van Noppen na een prima combinatie met Olaf Kramer.

Tien minuten voor tijd waren de Nootdorpers weer dicht bij een treffer, maar weer haalde doelman Van der Windt een kopbal van Jack Doorschodt voor de lijn weg. Een minuut later was Van der Windt weer de sta-in-de-weg bij een schot van Jazz Vermeer, dat hij in twee instanties wist te pakken. In de slotminuut was daar ineens een enorme kans voor sv Den Hoorn, maar de inzet ging tot opluchting van de Nootdorpse bank via een verdediger tot hoekschop.

Ook in de extra tijd nog volop opwinding. Na twee minuten in de extra tijd even paniek toen Sven Paternot van sv Den Hoorn ineens naar de grond ging. Hij kwam door een eerdere botsing met RKDEO-doelman Huub Koning. Paternot werd gewisseld met mogelijk een hersenschudding. Bijna had RKDEO nog de volle buit gepakt, maar een schot vanuit de draai van Jazz Vermeer eindigde recht in handen van doelman Van der Windt. Het bleef dus in Nootdorp bij die 1-1 stand.

Lees verder