2e klasse D: VFC gedeeld koploper na winst op Vitesse Delft

VFC is, na winst vorige week op Berkel en de overwinning op Vitesse Delft, nu gedeeld koploper in tweede klasse D. Het ging er overigens stevig aan toe aan de Sportlaan in Vlaardingen.

Tekst: Arjen van der Heijden

Vitesse Delft moest het zonder de geblesseerde Levi Schut en Pepijn Snel doen. Daardoor was er weer plaats voor Rick Burgering en Jeremy Agyemang. Bij VFC speelde een oude bekende van de Delftse ploeg mee: Lars Fransen dirigeerde de verdediging van VFC zoals hij dat jaren in Delft deed.

Met name VFC ging fanatiek de duels aan, ten koste van veel overtredingen. Het gelaten optreden van scheidsrechter Frank Groenen stimuleerde Vitesse Delft om ook steviger de duels op te zoeken, maar VFC was daar toch handiger in. Veel spelers liepen dan ook tegen een gele kaart aan.

Al snel bleek dat de ploeg van trainer Bas van Loenen het Vitesse Delft lastig zou maken. De VFC-backs speelden `hoog` en daarmee ontstond een vol middenveld, waar VFC combinerend de Delftenaren op eigen helft terugdrong. Mark de Graaf kwam in die drukte niet aan zijn spel toe en werd al snel door Vitesse-trainer Ronald Hes (foto) gewisseld voor Mohamed Bohaloua.

Veldoverwicht

VFC ontwikkelde al snel door de krachtige persoonlijke duels een veldoverwicht, zonder dat het tot uitgespeelde kansen kwam. Vitesse Delft was uit enkele corners gevaarlijk. In de 24e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap waaruit koppend werd gescoord door Lars Fransen: 1-0. Voor Vitesse Delft was dat het sein sneller te combineren en het veldoverwicht kantelde. Fallilou Gueye kwam vaker aan de bal en kon slechts gestopt worden door overtredingen op zijn frêle lichaam. In de 28e minuut stuurde Rick Burgering hem met een fraaie pass tot vlak bij de keeper van VFC, maar zijn inzet ging net naast het doel. Schoten van Mark de Graaf en Duncan Sjerp gingen maar net over het Vlaardingse doel.

Initiatief

Vitesse Delft had het initiatief overgenomen en ging met vertrouwen de tweede helft beginnen en toonde ook gelijk meer initiatief. De duels werden steviger. Vitesse Delft besefte dat het óók stevig de duels in moest gaan en dat leidde tot erg veel overtredingen van beide teams. De irritatie groeide, ook door de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd leidde. Uit een afgeslagen aanval van Vitesse Delft kwam de bal iets over de middencirkel voor de voeten van Jeremy Agyemang. Hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en haalde verwoestend uit. De bal eindigde in de kruising achter de traag vallende keeper Max Verkade. Een bijzonder mooi doelpunt in de 64e minuut en die 1-1 stand was, gezien het spelbeeld, terecht. Iedereen rekende erop dat Vitesse Delft zou doordrukken, maar onnodig balverlies bij het uitverdedigen gaf Coen Bokx twee minuten later de gelegenheid met een schuiver de Delftse keeper te passeren 2-1.

Verse krachten

Trainer Ronald Hes wisselde volop in deze krachten verslindende wedstrijd en VFC werd in eigen strafschopgebied teruggedrongen, hoewel de uitvallen van de gastheren gevaarlijk bleven. Combinerend was er voor Vitesse Delft geen doorkomen aan en verschillende schoten bereikten niet het doel. Uit een afgeslagen aanval van Vitesse Delft kon VFC in de slotminuut nogmaals scoren en was de wedstrijd gedaan: 3-1. Ondanks de emoties verlieten zowel VFC als Vitesse Delft rustig het veld, VFC daarbij luidruchtig door de fans aangemoedigd.

 

Lees verder