2e Divisie: Streekderby tussen Rijnsburgse Boys en Scheveningen eindigt in doelpuntloos gelijkspel

Na een goede reeks van Scheveningen in de voorgaande wedstrijden moest het zonder de geschorste Lex Immers aantreden tegen het altijd sterke Rijnsburgse Boys. Ondanks het feit dat er wel mogelijkheden waren voor beide teams, zeker in de tweede helft, moesten beide ploegen toch genoegen nemen met een punt: 0-0.

Tekst: John Carlier     |      Foto’s: Cor Spruijt

Op een redelijk goed bezet sportpark Middelmors en onder goede weersomstandigheden, was er in de tweede minuut al een reële kans voor Dani van der Moot van Rijnsburgse Boys om de score te openen. Hij ontving een op maat gegeven voorzet van Furhgill Zeldenrust, waarbij het schot recht in de handen van keeper Sven van der Maaten belandde. Na deze kans voor Rijnsburgse Boys was het Scheveningen dat in de zevende minuut drie corners achter elkaar mocht nemen, maar geen kans zag om deze mogelijkheden in een doelpunt om te zetten. In de twaalfde minuut had Scheveningen weer een mogelijkheid om te scoren. Nu was het Julian Markvoort Beke die zijn schot na een voorzet van Virgil Tjin Asjoe net langs de voor Scheveningen verkeerde kant van de paal zag gaan.

Gelet op het spel van Scheveningen, zeker vanuit de verdediging en het goed opzetten van combinaties, kon een doelpunt niet uitblijven. Het was Delano Gouda die in de vijfendertigste minuut een doelpunt achter zijn naam had kunnen zetten. Vanuit een counter kon hij alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot ging net naast het Rijnsburgse doel. Tot aan de veertigste minuut ging het spel over en weer, waarbij slordigheden aan beide kanten – met name foute passes – zichtbaar waren. Ondanks deze slordigheden was het Rijnsburgse Boys dat toch via Furhgill Zeldenrust een eerste reële kans kreeg om vlak voor de rust de stand op 1-0 te zetten. Maar ook hij faalde door de bal hoog over te schieten. Met de 0-0 ruststand gingen beide teams aan de thee.

Wellicht is er door beide trainers in de rust een pittig woordje gesproken. Dat bleek wel bij aanvang van de tweede helft, want in de vijftigste minuut was het weer Scheveningen dat de eerste mogelijkheid kreeg om te scoren. Delano Gouda kon die alleen op de keeper afgaan, maar net buiten het strafschopgebied werd hij onderuitgehaald. Dit leverde een gele kaart op voor Bram Ros en voor scheidsrechter Frank de Winter was deze kaart de laatste die hij gaf. Hij stopt met zijn carrière en floot zijn laatste wedstrijd. De vrije trap die hieruit volgde, werd door Jari de Jong hoog overgeschoten. Scheveningen bleef toch het initiatief behouden, wat kort achter elkaar vier reële kansen opleverde. Eerst zag Ruben Koorndijk zijn schot door de keeper gestopt worden. De tweede kans was een mogelijkheid voor Mitchel de Vlugt die een afgeslagen bal door de keeper halverwege de speelhelft ontving en alleen maar in een leeg doel hoefde te plaatsen. Helaas mikte hij net naast. De derde kans was voor Jordy Strooker, die volkomen vrijstaand de hoek voor het uitzoeken had, maar ook zijn schot ging hoog over. De laatste mogelijkheid was in minuut tweeënzestig waarbij Julian Markvoort Beke alleen op de keeper kon afgaan, maar ook zijn inzet verdween over het doel.

Waarschijnlijk werd Rijnsburgse Boys toch wakker geschud door deze mogelijkheden voor Scheveningen, want het ging ineens meer druk zetten. Voor trainer John Blok van Scheveningen een signaal om twee spelers te wisselen. Barry Rog en Mike de Niet kwamen in het veld voor Delano Gouda en Virgil Tjin Asjoe. Ook Rijnsburgse Boys wisselde en dit leidde tot nog meer offensieve daden met twee corners, maar zonder resultaat. Vanaf de vierenzeventigste minuut vielen er weer kansen aan beide kanten. Een kopbal van Julian Markvoort Beke, volkomen vrijstaand en de hoek voor het uitzoeken, ging net over. In de achtenzeventigste minuut had invaller Mike de Niet ook de mogelijkheid om Scheveningen met drie punten naar huis te laten gaan, maar zijn vizier stond niet goed.

In de tachtigste minuut wisselde Rijnsburgse Boys nog een keer en bracht Anthony van Dongen in het veld. Ook Scheveningen bracht nog twee wissels in, waarschijnlijk met de gedachten om in ieder geval met één punt huiswaarts te gaan. In de extra speeltijd had de winst nog naar beide kanten kunnen gaan. In eerste instantie een corner voor Rijnsburgse Boys die goed kon worden afgeslagen en in de allerlaatste minuut was er een 100% kans voor invaller Taygeorni Elvilia van Scheveningen, die alleen op de keeper afging en twijfelde of hij zelf zou schieten of de bal zou voorgeven. Hij besliste het laatste maar niemand was mee ten aanval om de voorzet erin te lopen. Echt in de laatste seconde was het Mitchel de Vlugt die de bal nog recht in de handen van de keeper schoot.

Op basis van de kansen had Scheveningen het meeste recht op de winst, maar één punt bij Rijnsburgse Boys mag ook gezien worden als een goed resultaat.

 

Lees verder