Vrouwen 3E/3G: Opnieuw monsterzege voor ADO Den Haag 2, acht treffers voor Die Haghe

Voorschoten’97 was niet opgewassen tegen Hazerswoudse Boys in 3E. Voor ADO Den Haag 2 eindigde het tweede duel ook in een zege met meer dan tien doelpunten verschil. De Westlandse derby tussen Lyra en Sportclub Monster eindigde in evenwicht. Die Haghe was veel te sterk voor DSO en sv Den Hoorn troefde FC ’s-Gravenzande af.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Hazerswoudse Boys VR – Voorschoten’97 VR

Het uitduel bij Hazerswoudse Boys ging met 3-0 verloren. Na twee duels wacht Voorschoten’97 nog op de eerste punten.

3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – KMD VR

Opnieuw was ADO Den Haag 2 veel te sterk voor de tegenstander. KMD werd na een 6-0 ruststand naar een 15-0 nederlaag gespeeld. Inge van Lenthe (3x), Sascha Hasman (2x), Amy Dekkers, Lotte Vermeulen (3x), Sienna in ’t Veld (2x), Nathalja Wijnants, Isabella Pieters en Dille de Kuiper zorgden voor een eclatante 15-0 overwinning. ADO Den Haag moest op last van de KNVB in de derde klasse starten, maar blijkt veel te sterk voor dat niveau.

Lyra VR – Sportclub Momster VR

In een spannend duel nam sc Monster al snel een voorsprong uit een vrije trap. Nance van de Meer schoot de 0-1 binnen. De eerste kans van Lyra was ook meteen raak door een treffer van Sam van der Hoeven. Na een afgekeurd doelpunt van Lyra kwamen de bezoeksters vlak voor rust op 1-2. Juliette Sibalt nam de treffer voor haar rekening. sc Monster zag een aantal kansen verloren gaan en kreeg in de 71e minuut een doelpunt tegen. Een hoge bal werd doorgekopt door Dione van Loenen, waardoor Sophie Reissenweber uit de MO 20 alleen voor de keepster kwam en in de lange hoek binnenschoot: 2-2. In de slotminuut schoot Lyra nog op de lat, waardoor de stand 2-2 bleef.

Die Haghe Vr1 – DSO Vr1

Die Haghe begon slap aan het duel en kreeg meteen een Zoetermeerse treffer van Danique van Lingen om de oren. De Haagse ploeg herpakte zich en kwam door doelpunten van Chanella Mutsaers (2x), Natalia Stasikowska, Anna van Mosselaar, Chanella Mutsaers en Rubi Munier op 5-1. In de tweede helft scoorde DSO weer snel opnieuw via Van Lingen. Het duel eindigde uiteindelijk in 8-3. Natalia Stasikowska, Chanella Mutsaers Ruby Munier (strafschop) waren trefzeker voor de thuisclub. Julia de Vries scoorde nog voor DSO.

FC ‘s Gravenzande VR – sv Den Hoorn VR

De bezoeksters kwamen al snel op 0-1 dankzij een doelpunt van Jasmina Hadzimusic. sv Den Hoorn stoomde lekker door en kwam op 0-2 door een treffer van Eline Letsch. Met net iets meer dan een half uur op de klok kon Desirée van der Linden een hoekschop van Ashley Sintniklaas in de touwen werken. Vlak voor rust zorgde Vienna Warbout voor een 1-3 stand. Na de 1-4 van Sibel Tezkan bepaalde Romy van Velden de eindstand op 2-4.

Lees verder