Vrouwen 2B/2C: RKAVV opnieuw onderuit, fraaie overwinning voor Forum Sport

Na de tweede nederlaag op rij is RKAVV hekkensluiter in 2B. Nu werd verloren van UVS. In 2C kwamen SEP en DSVP een gelijkspel overeen en boekte Forum Sport een knappe zege op XerxesDZB.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

UVS VR – RKAVV VR

Trainer Arjan Timmers (foto) kan niet echt tevreden terugkijken op de seizoensopening van zijn team. Na 32 seconden spelen stond RKAVV in Leiden al achter tegen UVS en na dertig minuten spelen stond al een 4-0 stand op het bord. RKAVV miste zelf twee enorme kansen. Vlak voor rust schoot Romy van der Helm de 4-1 binnen. Na rust werd de 4-2 afgekeurd vanwege buitenspel. UVS schoot in de 70e minuut de 5-1 binnen waarna Van der Helm voor de 5-2 zorgde. Het laatste woord was aan UVS, waardoor de eindstand 6-2 werd. Met elf doelpunten tegen en drie gescoorde doelpunten bezet RKAVV puntloos de laatste plaats.

2e klasse C

SEP VR – DSVP VR

In de tiende minuut bracht SEP de 1-0 op het scorebord. Een hoekschop van Anique de Groot kopte Nina de Letter binnen. Drie minuten later was de stand alweer in evenwicht door een treffer van Noa Crump. In de vijfde minuut van de tweede helft nam DSVP de leiding dankzij een doelpunt van Bo van Niel, maar zorgde Lola de Letter voor de gelijkmaker vlak voor het eindsignaal: 2-2.

XerxesDZB VR- Forum Sport VR

Forum Sport speelde tachtig minutenlang een fantastische wedstrijd en leverde een goede teamprestatie in Rotterdam. In de eerste helft creëerde Forum Sport kans op kans, maar stond bij rust een bescheiden 0-2 voorsprong op het bord. In de achttiende minuut zorgde Ginger Wouters voor de 0-1 en vier minuten voor de rust was Eline Hoogteijling trefzeker voor het team van trainer Marco Sloos. In de tweede helft gooiden de Voorburgse vrouwen de wedstrijd snel op slot door de 0-3 van Ginger Wouters. Forum Sport dicteerde het spel. Eline Hoogteijling zorgde met een schot met links in de verste kruising voor de 0-4. In de laatste acht minuten trad de gemakzucht toe en kon XerxesDAB nog twee keer scoren: 2-4.

 

Lees verder