Vrouwen Eredivisie: ADO Den Haag in slotfase alsnog onderuit tegen PEC Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen heeft de voortvarende competitiestart tegen PSV geen goed vervolg kunnen geven. Tegen PEC Zwolle liep de ploeg voor eigen publiek tegen een onvervalste nederlaag aan.

Foto’s: Eric de Wit

Met Laura Dankelman als vervangster van de bij het Belgische nationale elftal geblesseerd geraakte Chloé Vande Velde begonnen de Haagse vrouwen wat aarzelend aan de wedstrijd. De ook voor haar nationale ploeg opgeroepen Barbara Lorsheyd moest als eerste in actie komen om een voorzet onschadelijk te maken. Een eerste Haagse hoekschop werd moeiteloos weggewerkt. De herkansing was wel aan de thuisploeg besteed. Nikki IJzerman slingerde de bal richting tweede paal, waar de hoog opverende Pleun Raaijmakers met het hoofd toesloeg: 1-0.

Die vroege voorsprong bracht niet direct verbetering in het Haagse spel. De uitblinkende IJzerman was wel een plaag voor de gasten, maar stond te vaak tegenover een overmacht. De Zwolse aanval was regelmatig dreigend. De Haagse verdediging gaf echter niets weg. Aan de overkant was een dieptepass van jubilaris Kayra Nelemans (100 wedstrijden voor ADO Den Haag) net te lang voor Manon van Raay, een voorzet van Lobke Loonen net te hard voor Louise van Oosten en nog een trekbal van Loonen net te scherp om Van Raay in stelling te brengen.

Na de onderbreking en met Vanessa Susanna als invalster kregen de Haagse fans geen beter voetbal voorgeschoteld. Susanna zag een voorzet gepakt en Van Raay mikte over het doel. De bezoeksters kwamen ook niet echt voor het doel, maar wisten tien minuten na de thee wel plotseling op gelijke hoogte te komen: 1-1. Een omhaal van Van Raay miste kracht. Aan de andere kant voorkwam alleen een perfect getimede sliding van Raaijmakers – uiteindelijk uitgeroepen tot GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd – een Zwolse doorbraak. De beste Haagse combinatie eindigde met een onderschepte trekbal van IJzerman. In een poging om in het Bingoal Stadion toch nog een overwinning uit het vuur te slepen, speelde het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte in de slotfase va banque door libero Daniëlle Noordermeer vooruit te sturen. Uit een hoekschop van Nelemans kopte zij over. In blessuretijd kreeg ADO Den Haag de kous op de kop toen een van de lat terugstuitende bal via het hoofd van Van Egmond alsnog tegen de touwen belandde: 1-2.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd – Vonk (84. Douma), Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans – Van der Wal, Dankelman (73. Stoop) – Van Oosten (46. Susanna), Loonen, Van Raay (84. Abali), IJzerman (73. Eijken).

PEC Zwolle:
Van der Flier – Dijsselhof, Pruim, Linder, Weiman, Buikema, Kerkhof, Kemper, Zuidberg, Maatman, Van Egmond.

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder