O23 3D/3E: Nederlaag Verburch tegen HVV, FC Zoetermeer onderuit in Rotterdam

In 3D bezorgde HVV Verburch de eerste nederlaag van het seizoen. FC ’s-Gravenzande had haar handen vol aan Wilhelmus, maar kon na een rode kaart bij de Wespen toch de winst pakken. FC Zoetermeer was in poule E niet opgewassen tegen VOC. RKDEO won van Sparta.

Tekst: Roland van der Linden

O23 3e divisie D

Verburch O23 – HVV O23

In Poeldijk boekte HVV haar derde zege van het seizoen. De treffers vielen pas in de tweede helft. Abe Jongebreur en Bart Liefland schoten de equipe van trainer Rahid Oemed naar een 0-2 overwinning. Voor Verburch was het de eerste nederlaag van het seizoen.

FC ‘s Gravenzande O23- Wilhelmus O23

De teams hielden elkaar lang in evenwicht. De balans werd verstoord na een rode kaart voor de bezoekers in de 75e minuut. FC ’s-Gravenzande profiteerde optimaal van de meerderheid op het veld. Tim Rolff en Yuri Dijkman (2x) zorgden voor een 3-0 overwinning.

O23 3e divisie E

VOC O23 – FC Zoetermeer O23

FC Zoetermeer moest zich gewonnen geven tegen de Rotterdammers. VOC ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar na de thee kon de ploeg van trainer Ferdy Macnack (foto) op 1-1 komen dankzij een doelpunt van Daan van Wageningen. FC Zoetermeer kon zelfs op 1-2 komen door Matthijs Kox, maar kreeg daarna twee treffers om de oren: 3-2.

RKDEO O23 – Sparta (av) O23    

De Nootdorpers verzamelden de eerste drie punten van het seizoen dankzij een overwinning op de amateurs van Sparta. Ondanks de 4-2 zege staat RKDEO nog wel op de laatste plaats.

Lees verder