O23 2A/2B: Nipte nederlaag Forum Sport, ruime zege Quick op Graaf Willem II VAC

RKAVV moest in 2A op eigen veld het hoofd diep buigen voor Kampong. Quick draait goed mee in de bovenste regionen na een zege op hekkensluiter Graaf Willem II VAC. Forum Sport verloor in een doelpuntrijk duel van Spijkenisse. VELO en sv Den Hoorn kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst Roland van der Linden

2e divisie A

RKAVV O23 – Kampong O23

Tegen koploper Kampong kon RKAVV niet veel uitrichten. De Leidschendamse ploeg ging op de Kastelenring met 0-4 onderuit.

2e divisie B

Spijkenisse O23 – Forum Sport O23

Forum Sport begon sterk aan het duel en kwam al na bijna twaalf minuten spelen op 0-1 door Emir Kurt. Spijkenisse kon vanaf links goed uit de voeten. De voorzetten van die kant leverden binnen tien minuten drie treffers op. Vlak voor rust scoorde Emir Kurt de 3-2.

In de tweede helft kwam Forum Sport sterk uit de startblokken en viel al snel de 3-3 door Mouad Zibou en even later was het zelfs 3-4 wederom door Emir Kurt. Door twee keer slordig balverlies in de achterhoede werd het in minuut 60 en 63 weer 4-5 voor Spijkenisse. In die stand kwam geen verandering meer.

VELO O23 – sv Den Hoorn O23

Normaal leveren de duels tussen VELO en sv Den Hoorn het nodige spektakel op, maar de eerste helft was daar weinig van te merken.  Na wat kleine kansen over en weer scoorden de bezoekers de openingstreffer via Nuno Burgos. sv Den Hoorn had de betere kansen, maar kon de score niet verder uitbreiden voor de rust. In de tweede helft was VELO veel gretiger en kreeg ook mogelijkheden om te scoren maar paal, keeper en pech stonden de gelijkmaker in de weg. In de zestigste minuut scoorde Tezrick Pereira de gelijkmaker namens de club van trainer Ramon van Rijn (foto). Beide teams toonden daarna veel strijd, maar de stand bleef 1-1.

Quick (H) O23 – Graaf Willem II VAC O23

De thuisploeg zag een hoop kansen verloren gaan en kwam maar niet tot scoren. Na een rode kaart kwamen de Haantjes met tien man te staan. Opeens vielen de doelpunten wel in de laatste twintig minuten. Alejandro Dhoen (strafschop), Ted Kuijt en Victor Kortekaas zorgden voor een ruime 3-0 overwinning.

Lees verder