O23 1B: HBS verdedigt koppositie met verve, Westlandia verslaat UNA

Op sportpark Craeyenhout bleef HBS net aan de goede van de score in het duel met UNA. Ook Westlandia was aan de winnende hand. ASWH werd met klein verschil verslagen.

Tekst Roland van der Linden

Westlandia O23 – ASWH O23

Op Sportpark De Hoge Bomen speelde Westlandia een leuke wedstrijd tegen ASWH. Het duel werd beslist door een treffer in de zestigste minuut. Stijn van Os schoot de ploeg van trainer Christiaan van Dam (foto) naar de overwinning: 1-0.

HBS O23 – UNA O23

Binnen veertig seconden had UNA al een 0-1 voorsprong te pakken. Een vrije trap van dertig meter afstand vloog het doel in. HBS liet zich niet van de wijs brengen en pakte de regie in de wedstrijd. Goede kansen werden gecreëerd. Linksback Bas Oostlander werd in de ruimte weggestuurd en bediende met een afgemeten pass Boyd Schildkamp die hard de 1-1 binnenschoot. HBS bleef aandringen. Mica Knoester raakte de paal voordat Staf Spijkerman de rebound binnen kon werken: 2-1.  In de tweede helft legde UNA nog meer de nadruk op het verdedigen en zette pas in de laatste tien minuten aan, waardoor er twee momenten ontstonden voor het HBS-doel.  Ook HBS O23 kreeg nog een grote kans, maar de stand bleef 2-1. Door de zege heeft de ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg nog steeds de eerste plaats in handen.

Lees verder