3e Divisie: TEC troeft TOGB af en passeert ploeg uit Berkel TOGB op ranglijst

TOGB heeft op haar eigen sportpark Het Hoge Land een 0-2 nederlaag geleden tegen het uit Tiel afkomstige TEC. De bezoekers kwamen via een benutte strafschop van Antonia op 0-1, wat ook de ruststand was. Kort na de hervatting zette Serrarens TEC met een rake kopbal op 0-2. Beide teams wisten hierna het net niet meer te vinden.

Tekst: Ron Fruining

TEC heeft een goed uitgebalanceerd elftal, waar meerdere ex-profs in meespelen. Hierdoor leek het of TOGB er met de handrem opspeelde. In werkelijkheid liet TEC TOGB niet in haar spel komen. Door positioneel TOGB te ontregelen en de opbouw van TOGB te laten verzorgen door spelers die zich hier niet “happy” bij voelden, kon TOGB niet haar spel met hoogdruk zetten en domineren op de helft van de tegenstander laten zien. Bovendien verdedigde TEC buiten haar eigen zestien, waardoor de specialiteiten die de TOGB-aanval heeft in de zestien van haar tegenstander, niet getoond kon worden.

Strafschop

TEC speelde vanuit een hechte verdedigingslinie, maakte het spel compact en liet TOGB aan de bal alleen spelers in de bal komen op posities, waar zij ongevaarlijk waren. Hierdoor kwam TOGB er in de eerste vijfenveertig minuten niet aan te pas. Ook TEC was in de eerste helft niet echt gevaarlijk met uitgespeelde kansen, maar wel de bovenliggende partij. De bezoekers sleepten er via de lepe en ervaren Antonia er in het eerste bedrijf een strafschop uit. TOGB-verdediger Eijgenraam gaf de TEC-aanvaller te veel ruimte, zette in de zestien een verdedigende actie in die de elfmeter opleverde voor de bezoekers. Op het moment dat Antonia de TOGB-verdediger voelde liet de aanvaller zich vallen, waarna scheidsrechter Oosting naar de stip wees. Oog in oog met TOGB-doelman Moreno Zwarteveld (foto) trapte Antonia de bal met voldoende snelheid. Zwarteveld koos de goede hoek, kreeg zijn hand tegen de bal, maar slaagde er niet in de inzet van Antonia te keren: 0-1. Kort na het scoren van de 0-1, moest Antonia zich laten wisselen met hamstringklachten. Roshanali verving de pechvogel. TOGB probeerde in de eerste helft wel in positie te komen, maar verder dan pogingen van De Winter, Steerneman en Le Fevre uit de tweede lijn kwam de ploeg niet.

Marge

Vroeg in de tweede helft was er weer succes voor de bezoekers. TOGB kwam goed uit de kleedkamer, maar zag TEC bij de eerste de beste geslaagde aanval doeltreffend zijn. Nadat een pass van Leroy Zwarteveld net niet bij een TOGB’er aankwam, kon TEC er via Pele Anholt uitkomen. Anholt speelde Guido van Rijn aan. Van Rijn stoomde op richting de TOGB-zestien en legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Fabian Sarrarens. De kopbal van Srrarens verdween over Moreno Zwarteveld in de verre hoek van het TOGB-doel, waarmee de marge voor TEC op twee kwam: 0-2.

Aansluiting

TOGB gooide de schroom van zich af en ging opzoek naar de aansluittreffer. Vanaf de kant gaf de staf van TOGB en die van TEC, aanwijzingen om van tactiek te veranderen en hierop te reageren. TOGB pakte het initiatief en probeerde van alles om de TOGB aanval in stelling te brengen. Verder dan twee goede aanvallen die een aantal hoekschoppen opleverden, kwam de geelzwarte brigade echter niet.

Handsbal

TOGB wisselde Eijgenraam en De Winter voor De Winkel en Heintjes. Even later gevolgd door Scheers voor Steerneman. Na 71 minuten wedstrijd claimde TOGB een handsbal van TEC, maar scheidsrechter Oosting zag hier niets in. Een prima aanval van De Winkel en Heintjes bracht de bal voor het TEC-doel. Er stond echter geen TOGB-speler om de bal binnen te schieten. Met nog vijf minuten te spelen kreeg TOGB eerst via aanvoerder Jay Zandbergen, schot geblokt en vervolgens Anthony Slierendrecht, die tussen twee man niet tot een schot kon komen, twee mogelijkheden. Vlak voor tijd kopte Merick Heintjes een voorzet van Michel van der Elst net naast het TEC-doel. Door de 0-2 overwinning komt TEC naast TOGB in punten, maar staat op doelsaldo een plek hoger. Komend weekend reist TOGB naar Zeeland waar Hoek de volgende tegenstander is van TOGB.

Analyse

Na afloop van de wedstrijd kon TOGB-trainer Jonk leven met de 0-2. Wel was hij ontevreden over het niet benutten van de ruimte die er geboden werd door TEC. Jonk: ,,Ondanks het goede positiespel van TEC  lag er naar mijn mening ruimte waar wij onvoldoende gebruik van maakten. TEC is een ploeg die ik verwacht bij de eerste vijf te kunnen eindigen. Wij waren vandaag niet in goeden doen, mede doordat wij onvoldoende creëerden en te weinig in de zestien van TEC kwamen. Volgende week gaan wij op bezoek bij Hoek, wat ook een niet te onderschatten ploeg is. Zij wonnen vandaag op bezoek bij Barendrecht, scoren er vier, maar kregen er ook drie tegen. Wij zullen de kansen die er komen af moeten maken en verdedigend alert moeten zijn.”

Lees verder