3e Divisie: Quick vermaakt publiek op Nieuw Hanenburg tegen Gemert

Op een heerlijk zonnige zomermiddag waren redelijk wat toeschouwers naar Nieuw Hanenburg getogen voor de thuiswedstrijd van Quick tegen Gemert. De Brabanders vonden zich vooraf op de vierde plek op de ranglijst terug en zouden bij winst gedeeld koploper zijn. Toch bleek dat de jonge Quickers wel degelijk goed kunnen voetballen en wisten het publiek te vermaken en trakteren op een grote overwinning.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Quick goed druk op de Brabantse defensie en speelde het als een collectief. Dat de gretigheid te veel kon zijn, bleek al na twee minuten spelen, toen Thomas van Haaften terecht op de bon werd geslingerd voor een te stevige overtreding. Gemert was met name over de linkerflank dreigend en met name Eon Herman bleek een handenbinder voor Quick. Toch waren er nog niet veel kansen te noteren in de openingsfase.

Overhand

Toch kregen de Haantjes langzaam de overhand en kwam de Haagse ploeg steeds beter in haar spel. Vol overgave werden eventuele kansjes voor Gemert verijdeld, terwijl het zelf aan de andere kant wel meteen toesloeg. Na ruim een kwartier spelen werd Ricky van Mierlo gelanceerd uit een verre inworp, draaide goed weg en kon richting het doel. Zijn verdediger trok hem naar de grond en dit leverde een vrije trap op voor Quick. Philip Kouwenhoven schoot deze en werd nog door de muur van richting veranderd. Doelman Tielemans kon de bal hierdoor niet controleren en Enzo Huntink was er als de kippen bij om de 1-0 in de rebound binnen te tikken.

Hierna bleef de thuisploeg doorgaan en op aangeven van Ferdi Ekinci leek Ricky van Mierlo al snel weer te gaan scoren. Zijn inzet kon echter nog nipt geblokt worden door een Gemert-verdediger. Het bleek slechts uitstel te zijn voor de Brabanders, want halverwege de eerste helft was het wel raak. Op randje buitenspel mocht Ricky van Mierlo de diepte in vertrekken. Hij legde de bal breed op de meegelopen Ferdi Ekinci, maar die leek onderuitgehaald te worden bij zijn inzet, die van richting veranderde. Geen probleem voor Ricky van Mierlo, die in kon lopen en de bal in het lege doel kon tikken voor de 2-0. Bij Gemert keken ze vooral boos naar de assistent, want zij dachten tweemaal aan buitenspel in deze actie. Bij scheidsrechter Smeenk vonden ze dovemansoren en het doelpunt bleef dus staan.

Dreiging

Gemert liet zich hierna toch weer enigszins gelden en kon er enkele malen wat dreigender uitkomen, waarbij de meeste dreiging over de flanken bleef komen. Aan de andere kant bleven de Haantjes keihard werken om de Brabanders van het doel weg te houden en konden er ook af en toe gevaarlijk uitkomen. Toch had Gemert de aansluitingstreffer moeten maken kort voor de rust. Een teruggetrokken bal kon van dichtbij worden ingeschoten, maar tot opluchting van de Haagse aanhang schoot Job Michels de bal over het lege doel.

De thee zal de prima gesmaakt hebben, terwijl de meeste andere aanwezigen toch voor een verkoelend drankje kozen. Na de rust zagen ze Gemert wel aanzetten en ook gevaarlijker worden. Tien klokrondjes na de rust moest Patrick Zunderdorp knap handelen om zijn doel schoon te houden toen Matt Bolhuis opeens op hem af kon komen. Een cruciale redding, want enkele minuten later deelden de Haantjes de genadeklap uit. Op het middenveld werd de bal veroverd en Ricky van Mierlo de diepte ingestuurd. Hij trok de bal strak voor, waar de ingelopen Thomas van Haaften deze tegen de touwen kon jagen voor de 3-0 na een uur spelen.

Thomas van Haaften was echter nog niet klaar en had nog wat moois bewaard voor de toeschouwers. Enkele minuten na zijn treffer was Quick weer in de aanval en werd een voorzet weggekopt door de Gemert-verdediging. Op de rand van het strafschopgebied zag Van Haaften de bal komen en nam deze ineens op de pantoffel om hem daarna in de verre hoek te zien binnenvallen voor de 4-0. Een schitterende treffer, waar het publiek terecht de handen voor op elkaar kreeg. Bij de bezoekers was nu ook het allerlaatste sprankje hoop weg, wat te zien was in hun aanvallen hierna. Daar ontbeerde duidelijk de overtuiging en Quick speelde een gewonnen wedstrijd.

Trainer Paul van der Zwaan kon genieten langs de lijn, maar zorgde wel dat zijn ploeg scherp bleef. Gemert wilde nog wel, maar Patrick Zunderdorp hoefde nog slechts eenmaal in actie komen door een schot van afstand over te tikken. Aan de andere kant bleven de Haantjes op zoek naar meer en werd echt aan klantenbinding gedaan. De ingevallen Jeppe Koster had het slotakkoord en schoot kort voor het eindsignaal de 5-0 tegen de touwen. Hij kapte zijn tegenspeler fraai uit en schoot de bal met veel gevoel in de verre kruising binnen.

Zo beleefden alle niet Brabantse aanwezigen een heerlijke middag op Nieuw Hanenburg. Quick won overtuigend en ruim van een sterke tegenstander en trakteerde het publiek op fraaie treffers en goed voetbal. Het is zaak voor de jonge Haantjes om dit niveau proberen vast te houden in de komende weken. Te beginnen bij OSS’20 volgende week zondag.

 

Lees verder