Zondagvoetbal: Voorschoten’97 pakt eerste zege, RKDEO-vrouwen naar winst in uitduel

In de vierde klasse C won de zondagafdeling van Voorschoten’97 haar wedstrijd tegen TOS/Actief. De vrouwen van RKDEO waren in derde klasse te sterk voor Zwanenburg. Taurus moest in dezelfde klasse het onderspit delven in het duel met Kampong.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse C (zon)

Voorschoten’97 – TOS/Actief

Voorschoten’97 begon met veel energie aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers, die afgelopen seizoen als tweede waren geëindigd in de competitie. Na vroeg druk zetten kon Voorschoten’97 twee keer het net vinden. Nicola Nikolic en Ferenc Merczel zorgden voor de doelpunten. Na een tegentreffer zorgde Jesse Vijlbrief met een schot van de rand van het strafschopgebied voor de 3-1. De bezoekers hadden de wind mee en Voorschoten’97 kwam er steeds moeilijker uit. Na uitvallen van doelman Jeroen Vlak leverde de 19-jarige invaller Luca Vlasblom met de verdediging van de groen-gelen prima werk. In een counter met Justin Aschman in de hoofdrol kreeg Voorschoten’97 nog een strafschop mee. Glenn Mulder was trefzeker van elf meter: 4-1.

Vrouwen 3e klasse B

Zwanenburg VR – RKDEO VR

In de eerste helft nam de club uit Nootdorp een 0-2 voorsprong dankzij twee doelpunten van Marieke van der Sman (foto). Na de rust voegde Ginger van der Voort daar nog een treffer aan toe, waardoor de eindstand 0-3 werd. Carmen Simonis speelde ook een grote rol in de overwinning van de vrouwen van trainer Tom Reijntjes. Zij was de aangever bij zowel het eerste als het laatste doelpunt.

Taurus VR – Kampong VR

De studentes verschenen met een zwaar gehavend team aan de aftrap, maar speelden toch 80% op de helft van de tegenstander. De kansen afmaken was het grote probleem bij de thuisploeg. Kampong was wel zeer effectief en de eerste kans leverde meteen een doelpunt op. Bij rust gaf het scorebord een 1-3 stand aan. Elly Verhulst nam de treffer van Taurus voor haar rekening. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Taurus kreeg genoeg kansen, maar de treffers vielen aan de andere kant waardoor de eindstand 1-5 werd.

 

Lees verder