Arbiter Frank de Winter stopt na ruim zevenhonderd wedstrijden

Afgelopen zaterdag had hij de leiding in handen van het duel in de Tweede Divisie tussen Rijnsburgse Boys en Scheveningen: Frank de Winter. Hij was ook zijn laatste duel als scheidsrechter. Na ruim zevenhonderd duels te hebben geleid, zet hij er nu een punt achter.

Tekst: Ton Beije         |     Foto’s: Cor Spruijt

In zijn laatste wedstrijd toonde hij ook voor de laatste maal een gele kaart. Hagenaar Bram Ros van Rijnsburgse Boys was de ongelukkige. De nu 42-jarige De Winter startte op het hoogste amateurniveau in 2007. Hij behoorde tot zaterdag dus tot één van de arbiters met de meeste ervaring. Eind vorig seizoen kwam het in hem op, dat het eigenlijk mooi is geweest, dat hij de zaterdagen ook eens anders wilde gaan invullen. Het werd hem ook fysiek wat moeilijker. ,,Traplopen ging op zondagen steeds wat moeilijker, omdat de spiertjes pijn gingen doen. En met veel andere sporten ernaast, werd het fluiten steeds zwaarder”, bekend hij in een interview met Omroep West.

De Winter beoefent tegenwoordig padel. ,,Sporten vind ik dus nog steeds fantastisch, maar je moet het als scheidsrechter wel nog kunnen belopen, zeker in de tweede en derde divisie. Daar moet je gewoon altijd fit zijn. Nu ben ik dat nog wel, maar het is ook een keer tijd om te zeggen: het is goed zo.” Geen duels meer op het hoogste amateurniveau, wellicht wel als toeschouwer ergens langs de lijn.

Lees verder