Oud-VCS jeugdspeler Salah-Eddine Oulde M’Hand al direct belangrijk bij debuut FC Den Bosch

Salah-Eddine Oulda M’Hand (foto) maakte afgelopen vrijdag zijn eerste minuten in de KKD-competitie voor FC Den Bosch. De Haagse centrale middenvelder (20) viel in de 82e minuut van de officiële speeltijd in en hij was meteen belangrijk bij het derde doelpunt van de Bosschenaren.

Tekst: Peter Petit

Tegen een onthutsend zwak FC Groningen won FC Den Bosch het duel in de Martinistad met 0-3. FC Den Bosch huurt de Nederlands/Marokkaanse speler van Arsenal U21 voor een jaar. De voormalige Oranje U17-international, al een paar keer geselecteerd voor de hoofdmacht van the Gunners, bracht zijn jeugd door in de wijk Vrederust, waar hij uitkwam voor VCS.

Feyenoord

Vervolgens vertrok hij naar Feyenoord om daar twee jaar de jeugdopleiding te doorlopen. In 2020 maakte hij, samen met zijn broertje Ismael, ook middenvelder, transfervrij de overstap van Feyenoord naar Arsenal U21. Daaropvolgend werd Oulda door Arsenal aan Hull City verhuurd, maar wegens een blessure kwam hij daar niet aan speeltijd toe. De stap naar FC Den Bosch is voor de creatieve middenvelder een bewuste keuze geweest. Bij zijn presentatie liet hij weten in de Brabantse hoofdstad 100 procent fit te willen worden in een vertrouwde omgeving.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder