Zaalvoetbal: FC Westland nipt voorbij Berkel, Stanga schietschijf voor LFC

Afgelopen week was er in de 1e divisie een beperkt programma. zvv Den Haag en FC Westland kwamen echter niet in actie. In de Topklasse B speelden Stompwijk’92 en Zuid West DH tegen elkaar gelijk en was FC Westland 2 nipt te sterk voor Berkel. LFC walste over Stanga heen.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

Stopwijk’92 – Zuid West DH

Het was een wedstrijd waarin beide teams aanvallen probeerden op te zetten. In de eerste helft lukte dat Stompwijk’92 beter en kreeg het ook legio kansen, maar deze werden allemaal gemist. Eén minuut voor de rust leek het mis te gaan en kwam Zuid West DH tegen de verhouding in, via doelpuntmaker Mohammed Matoug, op 0–1. Maar Stompwijk’92 rechtte de rug en nog voor rust schoot Rick de Haan na een mooie aanval de 1–1 tegen de touwen.

Ook in de tweede helft kreeg Stompwijk’92 meer kansen en mocht het het spel maken van Zuid West DH. Maar na een paar kansen voor Stompwijk’92 en een schot op de paal van Zuid West DH floot scheidsrechter René de Jong af bij een 1-1 eindstand.

Berkel – FC Westland 2

In sporthal Vermeulen (Berkel & Rodenrijs) zagen scheidsrechter Noureddine Guergouri en secretaris Hans Visser in een zeer spannende wedstrijd het reserveteam van FC Westland nipt winnen van een gehavend Berkel: 4-5. Namens de ploeg van FC Westland-coach Joey scoorden Karam Boukhari (foto), Mohamed El Haddioui (beiden tweemaal) en Redouan el Margi.

LFC – Stanga

Voor Stanga was het geen leuke avond. Stanga, dat met een zeer gehavend team arriveerde – de meeste spelers uit de lagere teams van Stanga die het niveau niet aan konden – in sporthal De Zijl in Leiden, zag het LFC van de Haagse coach Naim el Yousfi profiteren. LFC won met duidelijke cijfers: 13-0. Doordat Stanga eerder bij een duel niet kwam opdagen, staat de ploeg van Steven Poeran troosteloos onderaan met min drie punten en een flink negatief doelsaldo.

Tutor – Futsal Rotterdam 2

In Topsporthal X verloor Tutor in een duel, geleid door scheidsrechter Noureddine Guergouri, na een ruststand van 0-1 met 1-3 van de Rotterdamse ploeg. De ploeg van coach Nuno Pierra speelde te onrustig en was het reserveteam van Futsal Rotterdam (voorheen Feyenoord) veel efficiënter. Aanvoerder Erik Geers maakte vlak na de doelwisseling nog de gelijkmaker.

Multicult – Lugdunum

Na verlies van vorige week waren de spelers van Multicult hongerig en op zoek naar de drie punten. In plaats van scherp te beginnen, startte Multicult heel slordig aan de wedstrijd en kreeg binnen drie minuten een goal tegen door een miscommunicatie tussen Arda Hoşgül en doelman Nikan Zolghadry. Ondanks de kleine tegenslag bleven de spelers positief en wachtten af totdat tegenstander Lugdunum een fout zou maken. Dat gebeurde ook. Bilal el Gholabzouri zocht voor een snelle een-twee Efe Biyik en haalde doeltreffend uit: 1-1. Yusuf Yildiz gaf vervolgens doelman Jelle But van Lugdunum het nakijken: 2-1. Bij het derde doelpunt van Multicult stuurde Ayoub Ajandaf aanvoerder Arda Hoşgül weg, die ook scoorde. Bilal el Gholabzouri tekende de 4-1 aan en Lugdunum bepaalde de ruststand op 4-2. Muticult scoorde na de doelwisseling de 5-2 via weer Bilal el Gholabzouri. Ali Yildiz maakte na een mooie solo het halve dozijn treffers vol: 6-2. Vlak daarna was wederom Yusuf Yildiz succesvol: 7-3.

Lees verder